19 / 04 / 2024

Validebağ'daki caminin inşaatı devam ediyor!

Validebağ'daki caminin inşaatı devam ediyor!

Validebağ Korusu' nun yanında, başta mahalle sakinleri ve çevrecilerin tepkilerine neden olan ' hukuksuz cami inşaatı 'nın son görüntüleri ortaya çıktı.



Validebağ Korusu'nun yanındaki alanda Üsküdar Belediyesi'niıı başlattığı cami inşaatı sürüyor. Doğaya ve çevreye zarar vereceği gerekçesiyle mahalle sakinleri ile doğaseverlerin tepkisine neden olan tartışmalı cami. birbirinden bağımsı/ üç ayrı bölüm olarak ortaya çıkmış durumda. 


Koru'nun dışında

İnşaata ilk günlerinden beri karşı çıkan mahalle halkı ile bazı çevre örgütleri. inşaatın yapımına dayanak olan İstanbul Büyükşehir Belcpesi'ııin hazırladığı 1x000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmış. İstanbul 7. İdare Mahkemesi 

Koru'nun dışında' plan için yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir I öpbaş'ın. caminin yapılmak istendiği inşaat alanının. "Validebağ Korusu'nun tamamen dışında" olduğunu öne sürmesi üzerine karara yapılan itirazla aynı mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı. 


Çevrede cami çok

AKP cephesi, mahallede başka hiçbir caminin olmadığını öne sürmüş. semtteki yeşil alanı korumak ve imara açılmasını engellemek için mücadele eden halk. uydu görüntüleri üzerinde inşaat yapılmak istenen yerin birkaç yüz metre yakınında çok sayıda cami olduğunu ortaya kovmuştu. 

(Üsküdar Belediye Başkam 1 iilmi Türkmen 2012 yılında yapılan yerel seçimlerden önce koru ile ilgili "çılgın bir projesi" olduğunu ve dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın da bu projeyi desteklediğini ifade etmişti. 

Projeye göre koruya çocuk parkı, seyir terası, göletler, açıklıava tiyatroları ve düğün salonları yapılaktı ancak bu projeye zemin bulunamayınca korunun yanındaki alana cami yapılması için belediye plan değişikliğine giderek. yeşil alan olarak görülen araziyi dini tesis alanına çevirmişti.


Yurt Gazetesi


Geri Dön