19 / 04 / 2024

Vali'den ilginç öneri: Kırşehir'in adı değişsin!

Vali'den ilginç öneri: Kırşehir'in adı değişsin!

Kırşehir'in kültür şehri olduğunu söyleyen Vali Necati Şentürk, ilin isminin "Ahigülşehir" olarak değiştirilmesini önerdi. Şentürk, "Kırşehir'e Ahilik ile çağrışım yapan güzel bir isim konulabilir" dedi.



Valiler Kararnamesi ile Kırşehir Valiliğine atanan Necati Şentürk 14 Ekim'de görevine başlamıştı. Şentürk göreve başlar başlamaz ilginç bir öneri ile dikkatleri çekti. Vali Şentürk, Kırşehir'in isminin "Ahigülşehir" olarak değiştirilmesini önerdi.


Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin ziyaretinde yaptığı açıklamada, Kırşehir'in kültür şehri olduğunu söyledi.


Kırşehir'in adının neden "Gülşehir" olmadığını merak ettiğini kaydeden Şentürk, "Benim gönlümden geçen, bir ilave isimle şehrimizin ismini Gülşehir yapabilir miyiz? Bence yapabiliriz. Kırşehir'e Ahilik ile çağrışım yapan güzel bir isim konulabilir" dedi.


Kırşehir isminin güzel bir imaj vermediğini savunan Şentürk, şunları kaydetti:


"Kırşehir, neden Gülşehir değil? Çünkü tarihteki ismi Gülşehir. Kırşehir ile Gülşehir aynı imajı vermiyor. Kırşehir'e gelmemiş, Ahi Evran'ı bilmeyen, tanımayan bir insan için Kırşehir kelimesi imaj ve algılama noktasında bir eksiklik meydana getiriyor. İlimizin ismi değiştirilerek Ahigülşehir olabilir. Ahiliğin kelime manası kardeşliktir. Çok da güzel yakışır. Çok şükür hiçbir sorunumuz yok. Nüfusumuzun tamamı kardeş. Ahi Evran ile anılan ve onunla sembolleşen bir il, fakat ismi kendisiyle uyuşmuyor. Bu konu tartışılsın diye söylüyorum. Mutlaka bu isim konusunun ele alınması gerektiğini düşünüyorum."


Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci ise göreve yeni başlayan Şentürk'e başarılar diledi.


AA




Geri Dön