26 / 04 / 2024

Van akıllı hastanesi 12 Mart'ta açılacak!

Van akıllı hastanesi 12 Mart'ta açılacak!

Van'da yaşanan depremlerin ardından "akıllı hastane" modeliyle inşa edilen ve son teknolojiyle donatılan 300 yataklı kadın doğum ve çocuk ile 200 yataklı kardiyovasküler cerrahi hastaneleri, 12 Mart Cumartesi günü hizmete açılacak.




Van'da yaşanan depremlerin ardından "akıllı hastane" modeliyle inşa edilen ve son teknolojiyle donatılan 300 yataklı kadın doğum ve çocuk ile 200 yataklı kardiyovasküler cerrahi hastaneleri, 12 Mart Cumartesi günü hizmete açılacak. Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, konuyla ilgili açıklamada bulundu.


AA




Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, bugün Van'da depreme dayanıklı 'akıllı hastane' açacak. Tamamında teknolojik sistemler kullanılarak inşa edilen Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Cerrahi Hastanesi, olası bir deprem durumunda dahi hizmetlerini aksatmayacak şekilde tasarlandı. Elektrik enerjisini, doğalg'azlı jenerasyon sistemi ile yüzde 30 daha düşük maliyetle kullanacak olan hastanede, hijyenik klima santralleri ile sürekli taze hava akışı sağlanacak. Hastanede, 12 ameliyathane, 114 yataklı yoğun bakım servisi, üç anjiyo salonu, 12 yataklı anjiyo müşahede salonu ile ileri teknolojinin tüm imkanları kullanılacak. Hastane bünyesinde aynı zamanda 11 doğum salonu yer alacak. 


Vatan




Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Van'da depreme dayanıklı akıllı hastane açacak. Teknolojik sistemler kullanılarak inşa edilen Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Cerrahi Hastanesi, olası bir deprem durumunda dahi hizmetlerini aksatmayacak şekilde tasarlandı. Hastane elektrik enerjisini, doğalgazlı jenerasyon sistemi ile yüzde 30 daha düşük maliyetle kullanacak.


Milliyet


Geri Dön