29 / 03 / 2024

Van Akköprü Deresi Islah Projesi tamamlanıyor!

Van Akköprü Deresi Islah Projesi tamamlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan geçen yılda ikinci etabı tamamlanarak hizmete sunulan Akköprü Deresi Islah Projesi’nin son etabı da yapılmaya başlandı.




Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan geçen yılda ikinci etabı tamamlanarak hizmete sunulan Akköprü Deresi Islah Projesi’nin son etabı da yapılmaya başlandı. Daha önce dere üzerinde toplam  6 bin 735 metrekare alanda çalışmalar yapan Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, yapılan iki etaba ek olarak dere üzerinde bulunan son etabı da tamamlayarak dereyi ıslah ederek halkın hizmetine sunacak. Derenin son etabı olan 3’ncü etapta 18 çalışma yapmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi ayrıca İpekyolu'ndan Vangölü'ne kadar derede ıslah çalışmaları yapacak. Yapılan son etapta parkın çoğu yeşil alan olarak tasarlanırken, parkta bisiklet ve koşu yolunun yanı sıra, oturma bankları ve kamelyalar yer alacak.


 Akköprü Deresi’nde 18 bin metre kare alan üzerinde çalışma yapılacak


 Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve son etabının tamamlanması ile birlikte kentin sayılı büyük parklarından birsi olacak olan Akköprü Parkı, kent halkına ise nefes aldıracak. Son etabının 3 milyon 889 bin TL sözleşme bedeli ile ihale edildiği park, içerisinde bulunduracağı sosyal donatılar ile bölgenin örnek projelerinden birisi olacak. Akköprü Deresi’ni kötü görüntüsünden kurtararak burayı parka çeviren Büyükşehir Belediyesi, Akköprü Parkı’nın son etabını da yaz ayının sonuna kadar bitirerek halkın hizmetine sunacak. Daha önce dere üzerinde toplam da 6 bin m2 alan üzerinde park çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, son etapta ise 18 bin metrekare alan üzerinde çalışma yaparak Akköprü Deresi’ni tamamen kötü görüntüsü ve kirlilikten kurtaracak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca çevre de görüntü kirliliğinin yanı sıra oluşan kötü kokularında önüne geçecek.


 Parkta çok sayıda sosyal donatı bulunacak


 Akköprü Parkı’nın son etabının yapılması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından park içerisine bisiklet yolu, oturma alanları, süs havuzu, ağaçlandırma ve aydınlatma sistemleri kurulacak. Yine parktan derenin diğer tarafında geçilmesi için de ahşap köprülerin yanı sıra, biyolojik gölet yapılacak. Biyolojik gölet üzerinde ahşap terasların yanı sıra, rejenerasyon alanı da yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca park içerisinde wclerin yanı sıra güvenlik için de park içerisinde güvenlik kulübeleri yapacak. Derenin son etabı olan 3’ncü etapta 18 bin metre kare alan üzerinde çalışma yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, son etabın bedelini ise 3 milyon 889 bin TL sözleşme bedeli ile ihale etti. Tamamlanacak olan park çalışmaları ile alan hem güzel bir görüntüye kavuşturulacak, hem de yurttaşların rahat bir şekilde oturabileceği ve dinlenebileceği bir alana dönüştürülecek.


 Yurttaşlar mağdur edilmeden alanın ıslahı sağlandı


 Büyükşehir Belediyesi ayrıca Akköprü Deresi’nde bulunan alanın ıslahı ve boşaltılması için de önemli çalışmalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı daha önce 26 bin metrekare imar uygulaması yapılan alanda çalışma yaparak, burada ikamet eden 12 haneye müştemilat ve yapı bedeli ödedi. Daire Başkanlığı ayrıca yol ve rekreasyon olan alanda çalışmalarını tamamlayarak burada ikamet eden aileleri de mağdur etmeden alanın ıslah çalışmasını yaptı. Son etapta bulunan yapılarında ıslah çalışmasını yapan Büyükşehir Belediyesi, yurttaşlara müştemilat ve yapı bedellerini ödeyerek, park içerisinde bulunan yapıların yıkımına gerçekleştirdi. 


 


Van Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön