19 / 04 / 2024

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 148 köy yolu ulaşıma kapandı!

 Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 148 köy yolu ulaşıma kapandı!

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta ulaşıma kapanan 148 köy yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor




     İl Özel İdaresi ekiplerinin, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde başlattığı çalışmaların aralıksız devam ettiği kaydedilen açıklamada, çalışmaların özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerinde güçlükle sürdürüldüğü ifade edildi. 

     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray, Yüksekova-Dağlıca ve Şemdinli-Alan yollarında halen ulaşım sağlanamadığını, çalışmaların söz konusu bölgelerde devam ettiğini söyledi. 

     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

     Ayrıca, kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ hadiselerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi. 

     

     -Bitlis, Muş, Hakkari- 

     

     Halen 39 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis ile 32 köyle ulaşımın sağlanamadığı Muş ve 4 köy yolunun kapalı olduğu Hakkari'de de yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin başlattığı çalışmalar sürüyor. 

     Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, metrelerce yükseklikteki karlarla kaplı köy yollarında yürütülen çalışmalarda, karla mücadele ekipleri gece gündüz demeden görev yapıyor. 

     AA


Geri Dön