19 / 04 / 2024

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 86 köy yolu ulaşıma kapalı!

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 86 köy yolu ulaşıma kapalı!

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 28, Bitlis'te 34, Hakkari'de 15 ve Muş'ta 9 köyle halen ulaşım sağlanamıyor



     İl Özel İdaresi ekiplerinin, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde, yolların ulaşıma açılması için başlattığı çalışmaların devam ettiği kaydedildi. 

     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray, Hakkari-Şırnak, Yüksekova-Dağlıca, Muş-Kulp ve Şemdinli-Derecik yollarında halen ulaşım sağlanamadığını, karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 

     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğini bildirerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

     Ayrıca, kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ hadiselerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi. 

     Van Belediyesi Yol Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli 250 kişilik ekip de cadde ve ara sokaklarda biriken karların temizlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 

     Ana arterlerdeki kar temizleme çalışmalarını tamamlayan ekipler, ara sokaklarda biriken karları da kamyonlarla şehir dışına taşıyor. 

     

     -Bitlis, Muş, Hakkari- 

     

     Halen 34 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis ile 9 köyle ulaşımın sağlanamadığı Muş ve 15 köy yolunun kapalı olduğu Hakkari'de, yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin başlattığı çalışmalar devam ediyor. 


AA


Geri Dön