18 / 04 / 2024

Van Büyükşehir'den 38 milyon TL'lik park yatırımı!

Van Büyükşehir'den 38 milyon TL'lik park yatırımı!

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, 2015 yılı içerisinde kentin yaşam kalitesini arttırmak ve yeşil alanların genişletilmesi için yıl boyunca merkezde ve ilçelerde çalışmalar yaptı.




Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, 2015 yılı içerisinde kentin yaşam kalitesini arttırmak ve yeşil alanların genişletilmesi için yıl boyunca merkezde ve ilçelerde çalışmalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, 2015 yılında park, yeşil alan, taziye evi, camii ve temizlik için 38 milyon TL’lik bir yatırım yaptı.


Yaptığı çalışmalar ile kenttin çehresini değiştirmek için çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, kent merkezinde ve ilçelerde bir taraftan yeni yeşil alanlar oluşturturken diğer bir taraftan ise kente yeni parklar yaparak yurttaşların hizmetine sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, ayrıca kentte bulunan mezarlıklarda büyük çalışmalar yaparak mezarlıkların tamamında peyzaj, yeşillendirme ve bakım onarım çalışmalarını gerçekleştirdi. Bu çalışmalarını sürdüren başkanlık, bununla beraber yine tüm ilçelerde yapılan taziye evleri için büyük bir bütçe ayırarak burada yapılan taziye evleri için inşaat malzemesi desteği sundu. İlçelerde taziye evlerin yapan belediye, yapılan taziye evi ve camiler için de inşaat malzemesi dağıttı. Kent merkezinde ve ilçelerde temizliğinde sorumlu olduğu alanlar içinde büyük bir bütçe ayırarak kenttin temiz ve yaşanabilir olmasını sağlayan belediye, Van Gölü’nün temizliğini ise öncelikli çalışmaları arasına aldı.



Saray’ın çehresi ‘Saray Parkı’ ile değişiyor

Büyükşehir Belediyesi, Saray ilçesinde 2015 yılında yapımına başladığı parkları bitirme noktasına getirdi. Saray ilçesi park yapımı için 2 milyon 894 bin TL harcayan belediye, bu parkın bitmesi ile birlikte ilçenin çehresini değiştirecek. 37 bin metrekare alan üzerine yapımına devam edilen Saray Parkı içerisinde, ağaçlandırma ve piknik alanı, biyolojik gölet, oturma alanları ve çocuk oyun alanları gibi halkın dinlenip vakit geçirebileceği mekânlar tasarlandı. Park içerisinde ayrıca ilçenin tüm kültür, sanat ve organizasyonlarının yapılacağı kültür merkezi de yapılarak, tamamlandı.


Gürpınar Hoşap parkına 1 milyon 880 bin TL

Büyükşehir Belediyesi’nin Gürpınar ilçesi Hoşap mahallesinde yapımına başladığı ‘Hoşap Parkı’nın büyük bir bölümünü tamamladı. 2016 yılının başında hizmete açılacak olan parka 1 milyon 880 bin TL harcanacak. 17 bin metrekare alan üzerine yapılan parkta, piknik alanı, süs havuzları ve çocuk oyun grupları gibi halkın dinlenip vakit geçirebileceği mekânlar tasarlandı.


Akköprü Deresi 2’inci etap parkına 1 milyon 20 bin TL

Büyükşehir, kent merkezinde bulunan Akköprü Deresi Peyzaj Projesinin 2’inci etabını 2015 yılı içerisinde tamamlayarak halkın hizmetine açtı. 1 milyon 20 bin TL harcanan peyzaj çalışmaları 6 bin metrekare alan üzerinde yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, 1’inci etap alanından İpekyolu Caddesi’ne kadar tüm derenin ıslah çalışmasını yine yıl içerisinde yaparak, halkın hizmetine sunacak. Park içerisinde bisiklet yolu, oturma alanları ve süs havuzu da yer alıyor.


Edremit Sahil parkına 954 bin TL

Edremit sahilinde bulunan alan üzerinde park çalışmalarını başlatarak 2015 yılı içerisinde açılışı yapılan Edremit Sahil Parkına 954 bin TL harcadı. Edremit yolu üzerinde Van Gölü kıyısında bulunan 11 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen park yurttaşların dinlenebileceği bir alan olarak tasarlandı.  Parkta, manzara hakimiyetine göre oturma alanları oluşturulurken, Sahil Parkı’nın tüm aydınlatma ve diğer enerji giderlerini ise güneş enerjisinden sağlanılıyor.


Yüzlerce taziye evi ve camiye inşaat malzemesi yardımı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi kent merkezi ve ilçelerde bulunan mezarlıklarda yeşillendirme çalışmaları ile birlikte peyzaj ve düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi yine kentin 13 ilçe ve bu ilçelere bağlı yüzlerce mahallesinde yapılan taziye evleri ve camiler için inşaat malzemesi, masa, sandalye yardımı yaptı. İpekyolu ilçesine bağlı dört mahalle içinde dört adet taziye evi yaparak yurttaşların hizmetine sundu. Belediye, bu çalışmalar için ise, 8 milyon 215 bin TL harcadı.




Geri Dön