24 / 04 / 2024

Van Çatak Belediyesi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Van Çatak Belediyesi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Van’ın Çatak ilçesinde belediye tarafından yıl içerisinde tamamlanması planlanan Belediye Kültür Merkezi’nin temeli atıldı.Çok amaçlı olarak planlanan merkez 4 kat halinde bin 700 metrekare alana inşa edilecek.



Çatak Belediyesi tarafından yıl içerisinde tamamlanması planlanan Belediye Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. Çok amaçlı olarak planlanan ve bin 700 metrekare alana inşa edilecek 4 katlı merkezin temel atma törenine, Çatak Belediye Eşbaşkanları Evin Keve ve Celalettin Bartu, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kısa bir konuşma yapan Çatak Belediyesi Eşbaşkanı Evin Keve; “Belediye hizmet binası ve kültür merkezi temelini attık. Bu sene bitmesini beklediğimiz hizmet binası ve kültür merkezimizin yapımında emeği geçen tüm emekçi arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Umarım attığımız bu temel barış, kardeşliğe vesile olur. Dün halkımıza söz verdiğimiz gibi bundan sonraki süreçte de halkımızla beraber olacağımız belirtiyoruz" dedi.


Daha sonra bir konulma yapan Eşbaşkan Celalettin Bartu ise, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, merkezin ilçeye büyük katkısı olacağını dile getirdi. Bartu, "Kültür ve hizmet binası olarak kullanacağımız bu ihalemizin bedeli %36 kırımla gerçekleştirdik. Bütün halkımıza teşekkür ederiz. Bu bizim için bir başlangıçtır. Halkımız en iyisini hak ediyor. Bunun yanında ilçemizde büyük bir eksiklik olarak gördüğümüz toplantı ve düğün salonu sıkıntısını da gidermiş olacağız. İleriye dönük çok güzel projelerimiz var. Sosyal alan parkı, istihdam anlamında projelerimiz devam ediyor. DAP, DAKA desteğiyle ciddi çalışmalarımız var. Biz halkımıza ne yapsak azdır. Çatak’a yakışır hizmetler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz’ dedi.


Konuşmanın ardından belediye eşbaşkanları butona basarak çalışmaları başlattı.


Milliyet


Geri Dön