26 / 04 / 2024

Van Defterdarlığı'na yeni hizmet binası!

Van Defterdarlığı'na yeni hizmet binası!

Van Defterdarlığı için yeni hizmet binası inşa ediliyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilecek bina 500 günde tamamlanacak.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ)  tarafından Van Defterdarlığı için yeni hizmet binası yapılıyor. Binanın 500 günde inşa edilmesi planlanıyor. 28 Mart'ta ihaleye çıkan proje için 8 Mayıs'ta yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. 


Gelecek günlerde temeli atılması düşünülen bina 2017 yılı yatırım programına alınarak inşaatı başlıyor. Bina Tuşba İlçesi, Akköprü Mahallesi'nde yapılacak.


Topam 10 bin metrekare alan üzerinde yükselecek bina 7 katlı olacak. Van Defterdarlığı hizmet binasının 2018 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor. 


Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMM) Başkanı İbrahim Şahin, bina ile ilgili " 2011 depreminde binası hasar görerek yıkılan resmi kurumlardan biri deftarlıktı.  Ancak geçen süre içinde kamu kurumları içerisinde büyük sıkıntı yaşayan tek kurum defterdarlıktı.  Bir süre barakalarda hizmet veren defterdarlık için bina kiralandı. Bu binada çok yetersiz olunca işlemler istenilen şekilde yürümüyordu.  Yıkılan binada Van'a zaten yakışmıyordu. Yıkılan ve kiralanan binalarda vatandaşlarımız tam hizmet alamıyordu. Şimdi yeni modern imkanlara sahip yapılacak hizmet binası umuyoruz ki Van'a yakışır ihtiyaçları karşılayacak mimariye sahip bir şekilde inşaat edilir'' diye konuştu.




Haber Van


Geri Dön