29 / 03 / 2024

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası açıldı!

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da, Merkez 500 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi açılış töreninde konuşma yaptı. Başbakan Davutoğlu, Van'daki insanlara seslenerek "Biz Van'a elimiz boş gelmeyiz" dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu Van Merkez 500 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi açılış töreninde halka konuştu. Tıp Bayramı sebebiyle gittiği Van'da hastane açılışına katılan Davutoğlu, Van'a 12 yılda yapılan hizmetlerden bahsederek, ülkeyi bölmek isteyen terör güçlerine, "Arkasına Süphan Dağı'nı alan başlar eğilir mi?" diye seslendi.


Doğu'yla Batı bizim için birbirinden farksız


Van'da halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröre teslim olmayan Vanlılara teşekkür etti. Memleketin her köşesine aynı istekle gittiklerini söyleyen Başbakan, "Sizlerle gurur duyuyoruz. Yiğit Vanlılar bu teröristlere meydanı bırakmadığınız için sizlerle gurur duyuyoruz Bu güzel günde Van'a dev bir hastane kazandırmış olarak gelmek, büyük bir mutluluk duyuyorum. Burada diriliş mevsimi olan baharı, gelmekte olan Nevruz'u, dağları, yaylaları selamlıyorum. Allah birliğimizi daim eylesin. Allah bu ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermesin. Allah ezanlarımızı bu semadan, al bayrağı göğümüzden eksik etmesin. Onun için çok anlamlı, İstiklal aşığı Van'ı seviyorum. Uzun süreler ülkemize hizmet etmiş Beşir Atalay bey efendiyi size hizmet için gönderdik. Sizler seçtiniz onlar size hizmet edecek. Siz bize 1 Kasım'da Başbakanlığı emanet olarak verdiniz. Kim ne yaparsa yapsın halel getiremeyecek. Birkaç gün önce Batı'daydık şimdi Doğu'dayız. Van'da bulunmaktan, güzel insanlarla kucaklaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Terör canavarlarının yıktığı şehirleri imar etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Halkı sokağa çağıranların çağrılarını boşa çıkardığınız için Allah sizden razı olsun. Şiddete hayır kavgaya hayır teröre hayır dediğiniz için sizi tebrik ediyorum" dedi.


"Son nefesime kadar yine geleceğim"


Van'daki Ak Parti gençliğine teşekkür eden Başbakan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Aziz Van teröre karşı dimdik duracak mıyız? Kahraman Van milleti bölmek isteyenlere karşı başımız dik mücadele edecek miyiz? Şehitlerin emanetine sahip çıkacak mıyız? Allah sizden razı olsun. Bu teröristlerin eş başkanlarına yüz vermediğiniz için teşekkür ediyorum. Bunlar Marksist kökten gelirler. Birden akıllarına cami geldi. Halkımızın dini duygularını istismar etmeye kalktılar. Ama vatandaşımız bunlara hayır dedi, biz sizin bizi devletle karşı karşıya getirmek istediğinizi biliyoruz dediler. Siz, biz milletimizin,kardeşliğimizin yanındayız dediniz. Van, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, teröristlere bırakılmayacaktır. Şehirlerimizin yeniden inşası için kapsamlı bir eylem planı açıkladım. Biz sandıklarda bizi yalnız bırakmayan meydanlarda bizi yalnız bırakmayan Van'ın Ak Gençliği ile gurur duyuyoruz. Baharın da geldim, kışın da geldim, yazın da geldim. Allah şahit ki son nefese kadar Van'da, Güneydoğu'da olacağız. Allah şahit ki, mezarımız da bu toprakta olacak. Dökülecekse son kanımız bu topraklarda dökülecek. Kaldırın bayrakları hainler görsün. Şırnak'ta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bey adım adım çalışıyor. Eylem planımız hayata geçecek. Bilin ki, Van huzurda değilse Konya da huzurda olmaz. Terörün yakıp yıktığı her yeri özveriyle yeniden inşa edeceğiz. Bunun için her hafta sonunu bir ilimizde vatandaşlarımızla geçiriyoruz. İhmal edilmiş hiçbir şehir istiyoruz"


Silopili çocuklara selam yolladı


Silopi ziyaretinde yaşadığı bir anısını paylaşan Davutoğlu, "Bugün İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıl dönümü. Bizim birliğimizin mısralara dökülmüş hali. Geçtiğimiz hafta Silopi'de yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Geçen cuma namazını Silopi'de kıldık, kucaklaştık. Orada tugay komutanımızın eşi Lütfiye Ekinci, öğrencilere öğretmenlik yaptığını duyunca mutluluk duydum. Fedakar öğretmenimizin sınıfını ziyaret ettim. Bu güzel çocuklar İstiklal Marşı ile bizi karşıladılar. Silopili çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Gurur duydum. Bu vesileyle merhum Mehmet Akif Ersoy'u hürmetle anıyorum" diye seslendi.


Van'a 14 yılda 8 hastane


AK Parti hükümetinin göreve geldiği yıldan itibaren Van'a yaptıkları sağlık hizmetlerinden bahseden Başbakan Davutoğlu, "Biz Van'a elimiz boş gelmeyiz" dedi. Davutoğlu, "Görevde 14. yılımızda yine aynı heyecanla çalışıyoruz. Sizin yanınızda olduğumuza şahit misiniz.? Sizin her anınızda sizinle olduğumuza şahit misiniz? Şehir şehir dolaşıyor heyecanımızı sizlerle paylaşıyoruz. İşte bugün de Van'dayız. Vatandaşımızla devlet arasında mesafe vardı. Bu meseleyi vatandaşımızın lehine kapattık. Arkasına Süphan Dağı'nı alan başlar eğilir mi? Biz arkamıza Süphan Dağı'nı aldık.İşte bugün yeni ve modern bir sağlık kompleksinin açılışı için buradayız. Geçen geldiğimizde spor kompleksi açmıştık, gençlerimize armağan olsun diye. Biz Van'a elimiz boş gelmeyiz. Burada gözünü dünyaya açan sağlıklı gürbüz yavrularımız memleketimize hizmet edecekler. Van Merkez 500 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi' ni açıyoruz. Doğu'nun en büyük hastanelerinden biri. Bu sağlık kompleksinin Van'a neler kazandırdığını anlamak için şunu söyleyeyim, eski kapasite 10 kata kadar arttı. Sağlık alanında günlük hayatınızda birebir etkilerini hissettiğiniz hizmetlerimiz var. Son 14 yılda Van'a 8 hastane ve 5 blok ile 1205 yatak kapasitesi kazandırdık. 49 Sağlık Ocağı açtık. 290 yatak kapasite 3 hastane inşaatımız sürüyor. Ayrıca 2002 yılında nitelikli yatak sayısı 12 iken şu an 606. İşte bu anlayışla başka şehirlerimizde olduğu gibi Van'da da acil sağlık hizmetlerine yoğunlaştık" diyerek yapılan hizmetlere ve önemine işaret etti.


Muhtıralara,darbe girişimlerine boyun eğmeyeceğiz


Türkiye yapılan darbe girişimlerine ve zulümlere de değinen Davutoğlu, "Bugün 12 Mart, 12 Mart muhtırası bugünkü gibi bir vesayet girişimiydi. 14 yılda önümüzde ne engeller çıkardılar siz şahitsiniz. Muhtıralar, bildiriler, kaset komploları, parti kapatma girişimleri... Başaramadılar, başaramayacaklar. Yürüyüşümüzü durduramayacaklar. Şimdi de silahla Van'daki kardeşlerimin iradesine ipotek kurmaya çalışıyorlar. Akıllarınca bizi darbeyle korkutmaya kalkışıyorlar. Milletin arasına fitne sokmaya çalışanları kahredeceğiz. Türkiye ne darbelere teslim olur ne terör örgütüne. Artık 27 Mayısların, 12 Martların, 28 Şubatların 17 Aralıkların hepsi boşadır. Daha öncede söylemiştim, onlar konuşur AK Parti yapar. Allah bu güzel hastanede hep şifa eylesin. Allah şanlı Van ı korusun. Vanlıları şanlıları hep bizimle beraber hep el ele eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek konuşmasını sonlandırdı.Başbakan Davutoğlu konuşmasını bitirdikten sonra hastane açılışını yapmak üzere, Sare DAvutoğlu, Bakan ve Bakan yardımcıları ile kurdele kesti.




Yeni Şafak




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'da 500 yataklı hastane açılışında açıklamalarda bulunuyor...

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;


Bu can bu bedendeyken bu emaneti son ana kadar koruyacağız. Kim ne yaparsa yapsın bu kardeşliğe halel getiremeyecek. Halkı sokağa dökmeye çalışan şiddet çağrılarını boşa çıkardığınuz için hepinizden Allah razı olsun. Şiddete hayır dediğiniz için sizi tebrik ediyorum. Teröre destek verenlerin rüyalarını boşa çıkardığınız için sizleri tebrik ediyorum. 


"DIŞ GÜÇLERE KARŞI DERS OLDU"


Devletimizin, hükümetmizin yanında yer almanız sadece terör örgütlerine karşı değil onları destekleyen dış güçlere de bir ders olmuştur. Milletimiz dedi ki Van, Diyarbakır, Mardin eşkiyaya bırakılmayacaktır. Bu şehirler huzurun, demokrasinin, kardeşliğin şehirleri olacaktır.


"SON KANIMIZ DA BU TOPRAKLARDA DÖKÜLECEK"


Son nefesimize kadar hep Doğu'da, Güneydoğu'da olacağız. Ezanımız da, mezarımız da bu topraklarda olacak. Dökülecekse son kanımız da bu topraklarda dökülecek. AK Partili belediyeler ile sivil toplum kuruluşları terörün açtığı yaraları sarmak için devrede olacak. Van bizim yüreğimizde bir aşktır. Hiçbir kırık gönül istemiyoruz, ihmal edilmiş hiçbir şehir istemiyoruz.



Sabah


Geri Dön