26 / 04 / 2024

Van Erciş'e 10 milyon TL'lik otogar inşa edildi!

Van Erciş'e 10 milyon TL'lik otogar inşa edildi!

Van Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı'nın yaptığı hizmetler kapsamında Erciş ilçesine Türkiye’nin sayılı otogarı, Başkale ve Özalp ilçelerine ise modern mezbahaneler yaptı.




Van Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı 2015 yılı içerisinde kentte önemli hizmetler kazandırarak kenttin uzun yıllar ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede eserler hizmette sundu.  Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı, Türkiye’nin önemli terminalleri arasında yer alan ve Van Büyükşehir Belediyesinin önemli projelerinden biri olan Erciş şehirlerarası otogarını 2015 yılı içerisinde tamamlayarak bölge halkının hizmetine sundu. 10 Milyon TL harcama yapılarak tamamlanan otogarda yolcuların ihtiyaçlarının karşılayacağı büyük bir kompleksten oluşuyor. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı 2015 yılı içerisinde aynı zamanda Başkale ve Özalp gibi ilçelere ise hayvanların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kesimlerinin yapılması için tam donanımlı ve modern mezbahalar yaparak yurttaşların hizmetine sundu.


 


Erciş ilçesine 10 Milyon TL değerinde otogar yapıldı


 


Van Büyükşehir Belediyesi İşleteme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı tarafından 10 milyon TL harcanarak bölge halkının hizmetine sunulan Erciş otogarı, Türkiye’nin ve bölgenin önemli terminalleri arasında yer alıyor. Önceki dönem temeli atılan ve Van’ın Büyükşehir statüsünü alması ile birlikte tesisi devralan Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı içerisinde tesisi halkın hizmetine sundu. Erciş-Ağrı yolu üzerinde 5 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunan ve 10 milyon TL harcama gerçekleştirilen terminal tam bir ili taşıyabilecek kapasitede. Terminal içerisinde 12 yazıhane, 9 bilet satış yazıhanesi, 1 restoran, 1 kafe, 1 internet kafe, bay-bayan mescit, engelliler için tasarlanmış tuvaletler, 1 kuaför, emanet odaları, 6 adet halkla ilişkiler birimi, şoför dinlenme ve duş yerleri, kuru temizleme gibi birçok sosyal alanın yer aldığı terminalde son teknolojik imkânlar kullanıldı. Terminalin tüm iç kısımlarına kamera yerleştirilirken, ısıtma ve soğutma sistemi de dizayn son teknoloji ile yapıldı. 11 bin metrekare alan üzerine kurulan terminal alanının 6 bin metrekaresinde 15 peron, misafir otoparkı, güvenlik alanı ve yeşil alana yer alıyor. Terminal ile aynı alan içerisinde bin 230 metrekare alanda ise araçların yağ, bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağı bir ünite ve ünite ile birlikte 4 teknik servis alanı kurularak hizmette hazır hale getirildi.


 


Başkale ve Özalp ilçelerine modern mezbahalar kuruldu


 


Van Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı 2015 yılı içerisinde Başkale ilçesine modern bir mezbaha yaparak hizmette sundu.


Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire başkanlığı tarafından yapılarak hizmette alınan mezbaha ile birlikte burada hayvanların kesimi daha hijyenik ve daha sağlıklı bir ortamda yapılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede yaptığı mezbahada 3 güvenlik görevlisi, 4 kasap, 1 veteriner hekim, 3 temizlik ve 1 mezbahana görevlisi olmak üzere toplam 12 personel hizmet veriyor. Mezbahada günlük 150 ila 200 hayvan kesimi yapılırken, mezbaha bölge halkına uzun yıllar hizmet sunacak bir kapasitede.


 

Van Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı yine 2015 yılı içerisinde Özalp ilçesine de Avrupa standartlarına uygun bir mezbaha açarak hizmette sundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılan ve hizmete sunulan mezbaha uzun yıllar hizmet verebilecek şekilde tasarlanıp günlük olarak 40 ile 50 hayvan kesim kapasitesine sahip. Büyükşehir Belediyesi tarafından Özalp ilçesine yapılan mezbahada belediyeye ait 12 personel bulunuyor.



Van Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön