28 / 03 / 2024

Van Erciş'e AB destekli içme suyu projesi!

Van Erciş'e AB destekli içme suyu projesi!

Van'ın Erciş ilçesinde, AB'nin hibe desteğiyle yeni depolar, su hatları, terfi merkezi ve su arıtma tesisleri yapılacak. Yüzde 85'i hibe olacak projenin ön çalışmalarına başlandı.



Van'ın Erciş ilçesinde, Avrupa Birliği'nin hibe desteğiyle yeni depolar, su hatları, terfi merkezi ve su arıtma tesisleri inşa edilecek.


Erciş'te Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASK.İ) Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Erciş İçme Suyu Temini Projesi için çalışmalar devam ediyor.


Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve yüzde 85'i hibe olacak projenin ön çalışmaları sürdürülürken, konu ile ilgili tarafların görüşmelerinin ikinci komite toplantısı da VASKİ de yapıldı. 


Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Dairesi Başkanlığı koordinatörü Sepetr Moradion, Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanı Orhan Şenkaya ve diğer uzmanlar katıldı. Erciş'te içme suyu sorununu büyük ölçüde çözecek olan bu proje ile 200 kilometrelik şebeke ve su isale hattı, terfi merkezlerinin yapımı, 16 bin abonenin bağlantılarının yenilenmesi, su saatlerinin değişimi, Erciş Işıkh'da havza korunması ve çevre düzenlenmesi hedefleniyor. Yeni yapılacak olan su arıtma tesislerinden saniyede 415 litre su arıtılmış olarak halka dağıtılacak. 


Bölgede de örnek bir proje olarak gösterilen bu projenin Türkiye'de sadece 8 ilde yürütüldüğüne dikkat çekilerek, Erciş'in bu konuda çok şanslı bir konumda olduğuna vurgu yapıldı.


Milletin Sesi




Geri Dön