26 / 04 / 2024

Van Erciş'te yol yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor!

Van Erciş'te yol yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor!

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Erciş’teki mesaisine bayram tatilinde de devam etti.



Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nın Erciş’te yol asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erciş Belediyesi’nin malzeme ve ekipman düzeyinde dahil olduğu çalışmalar, Kurban Bayramı tatilinde de devam etti. Daha önce Bulamaç, Uncular, Şerefli, Maral gibi mahallelerde asfalt çalışmasında bulunan Yol Yapım ve Onarım Dairesi Erciş Şubesi, bayram tatili öncesi ve sırasında Abdal ve Ziyaret mezrasında da asfalt çalışması yürüttü. Ziyaret Mezrası’nda 3, Abdal Mezrası’nda ise 2,5 kilometre olmak üzere toplamda 5,5 kilometrelik yolun asfalt çalışmasını tamamlayan ekipler, diğer taraftan yapılacak asfalt öncesi Dövenciler Mahallesi yolunda 4,5 ve Uncular Mahalle içi yollarında ise bir kilometre uzunluğunda reglaj ve dolgu çalışmasını tamamladı.

Yol asfalt ve stabilize çalışmalarının yanı sıra köprü, geçit veya menfez gibi çalışmaları da eş zamanda yürüten Yol Yapım ve Onarım Dairesi Erciş Şubesi, son olarak Gümüşoluk Mahallesi’nde risk taşıyan ya da ulaşımı olumsuz etkileyen geçişlere köprü ve menfez döşeme çalışmasına başladı. Çalışmalar kapsamında muhtelif yerlere farklı ebatlarda menfez boruları döşeyen ekipler, diğer taraftan başlattığı 12 metrelik köprü inşasını tamamlamak üzere.



Milliyet


Geri Dön