19 / 04 / 2024

Van Gölü kıyısına 3 milyon TL'lik tesis inşa edildi!

Van Gölü kıyısına 3 milyon TL'lik tesis inşa edildi!

Mimar Tuba Dede ve iç mimar kardeşi Didem, Van Gölü kıyısına "rekreasyon ve doğa sporları alanı" yapmak üzere hazırladıkları projeyi bir süre önce TKDK'ya sundu.



Mimar Tuba Dede ve iç mimar kardeşi Didem, Van Gölü kıyısına "rekreasyon ve doğa sporları alanı" yapmak üzere hazırladıkları projeyi bir süre önce TKDK'ya sundu. 


Kız kardeşler, projelerinin kabul edilmesinin ardından TKDK'dan da aldıkları destekle 3 milyon lira harcayarak gölün kıyısına üzerinde yarı olimpik havuz ve çocuk havuzları, restoran, kahvaltı salonu ve plajın da bulunduğu aquapark inşa etti.


Van Gölü'nün masmavi suyuyla bütünleştiği ve kadınlara özel plaj alanıyla 24 saat açık tutulan tesis, kentteki vatandaşların yanı sıra İranlı turistlerden de ilgi görüyor.


Tuba Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor bir sürecin ardından hazırladıkları projenin kabul edilmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.


"Çay bahçesinden başladık ve bugüne kadar geldik"

Tesisi yaptıkları alanın bir süre önce çay bahçesi olarak kullanıldığı daha sonra atıl hale dönüştüğünü belirten Dede, "Kadınlar için yaptığımız plajın yerinde bir branda vardı. Brandanın arkasında bir musluk vardı ve insanlar gölde yüzdükten sonra bu musluğun altında duş almaya çalışıyordu. Duş alamayanlar, tuz ve soda lekeleriyle evlerine dönüyorlardı." dedi.


Dede, bu durumu gördüklerinde çok üzüldüklerini çünkü bölge insanının batı illerindeki mevcut olanakların hepsini hakkettiğini vurgulayarak, "Burada, 'Antalya ve Bodrum'daki olanaklar neden sunulmasın' dedik. Bu kapsamda çay bahçesinden başladık ve bugüne kadar geldik. Tesisimizde yapılması gereken eksiklerimiz var ama devlet büyüklerimizin desteği ve çabalarımızla bu eksikleri gidereceğiz." diye konuştu. 


İran'dan rezervasyon yapıyorlar

İşletme Müdürü Şenol Zavar, tuzlu ve sodalı suyuyla bilinen Van Gölü kıyısına güzel bir tesis kurulduğunu söyledi.


İki kız kardeşin çabaları sonucu atıl durumdaki alanın ıslah edilerek turizm tesisi haline dönüştürüldüğünü vurgulayan Zavar, şöyle konuştu:


"Kente gelen her İranlı turisti mutlaka tesisi de ziyaret etmek istiyor. Tesisimize yoğun ilgi gösteriyorlar. Tesisimiz sürekli dolu. Şifalı suyuyla Van Gölü'ün kenarında güzel bir hizmet veriyoruz. Bu nedenle İran'dan telefonla arayıp rezervasyon yapmak isteyen misafirlerimiz oluyor. Bu ilgi de bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Kentteki otellerle ortaklaşa çalışarak turla gelen İranlı misafirlerimize özel tarife uygulayacağız."


İranlı turist Milah Tessan da Van'da açılan tesisin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.


AA


Geri Dön