20 / 04 / 2024

Van YYÜ Semt Polikliniği hizmete açıldı!

Van YYÜ Semt Polikliniği hizmete açıldı!

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde hayata geçirilen semt polikliniği, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Vali Murat Zorluoğlu, açılışta konuştu.



Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde inşa edilen semt polikliniği, hizmete açıldı. Yeni semt polikliniğinde fizik tedavi merkezi ve radyoloji merkezi olmak üzere 24 poliklinik bulunuyor. 


Vali Murat Zorluoğlu, açılışa katıldı. Açılışta konuşan Zorluoğlu, son birkaç yılda sağlık alanında ciddi reformlar yapıldığını hatırlattı.


Zorluoğlu, 'İlimiz sağlık hizmetleri bakımından önemli miktarda yatırım almış ve fiziki imkânlar, personel imkânları, araç-gereç imkânları ile sadece Van halkına değil, aynı zamanda çevre illerdeki hastalarımıza hatta civar ülkelerdeki insanlara bile hizmet edecek bir noktaya gelmiştir. Ülkemizde sağlık alanında bir dönüşüm gerçekleştirilmiştir. Bu dönüşümde ilimiz de nasibini almıştır, almaya da devam edecektir. İlimizde bir taraftan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde ve yine bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz ek hizmet binalarıyla hizmet veriyoruz. Sağlık Bakanımızın da şehir hastanesi olarak nitelendirdiği, fiziki imkânları ile göz kamaştıran eğitim araştırma hastanemiz, diğer tarafta ilçelerimizdeki hastanelerimiz, yapımı devam eden Erciş Devlet Hastanemiz, Çatak Devlet Hastanemiz ve Gürpınar Devlet Hastanemiz ki bunlar da inşallah yakın zamanda hizmete girecek. Bu tür imkânlarla hem Van halkımıza hem de civar illerdeki vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verme gayreti içerisindeyiz'' şeklinde konuştu.


Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni kompleksiyle 'şehir hastanesi' olarak hizmetlerine devam edeceğini belirten Zorluoğlu, 'Önümüzdeki günlerde yapımı devam eden önemli çalışmalarımız var. Çaldıran, Başkale, Özalp, Gevaş, İpekyolu, Erciş, Muradiye ve Bahçesaray ilçelerimizde TSM, ASM ve lojmanların inşaatları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde şehir hastanemizin bahçesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimin inşaatına başlıyoruz. Yine şehir hastanelerinin vazgeçilmezi olan Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi 450 yataklı olacak. Bunlar da çok yakın zamanda inşallah inşaatına başlanıp, süratle tamamlanacak. Bunlarım tamamlanması ile ilimiz tam anlamıyla şehir hastanesine kavuşmuş olacak'' ifadelerini kullandı.



Doğru Haber 


Geri Dön