19 / 04 / 2024

Van'da depreme dayanıklı okul inşa edildi!

 Van'da depreme dayanıklı okul inşa edildi!

Van'da yaşanan depremlerde yıkıldıktan sonra üç yıl boyunca konteynerde eğitim gören Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri, bu yıl depreme dayanıklı, yüksek teknolojiye sahip 32 derslikli yeni okullarında dersbaşı yapacak.




Van'da yaşanan depremlerin ardından ağır hasar gören okulun yerine son teknolojiyle tasarlanmış depreme dayanıklı okul inşa edildi Van'da yaşanan depremlerde yıkıldıktan sonra üç yıl boyunca konteynerde eğitim gören Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri, bu yıl depreme dayanıklı, yüksek teknolojiye sahip 32 derslikli yeni okullarında dersbaşı yapacak. Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 201 l'de meydana gelen depremlerin ardından ağır hasar gören Cevdetpaşa Mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy Lisesinin yerine, 5 milyon 150 bin liraya depreme dayanıklı, son teknolojik imkanlarla donatılan 32 derslikli okul inşa edildi. Van'ın deprem bölgesinde bulunması nedeniyle zemini güçlendirilerek inşa edilen yeni okulda, pazartesi günü ilk ders zili çalacak. Okulları yıkıldığı günden bu yana eğitimlerini okul bahçesinde kurulu konteynerlerde sürdüren Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri de bu yılki eğitim öğretim dönemine yeni okullarında girecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Salih Haskanlı, depremin ardından okul binası hakkında yıkım kararı verildiğini anımsatarak, yerine 32 derslikli yeni bir bina yaptırdıklarını söyledi. Okulun geçen yıl ihale edilmesinin ardından 180 günlük sürede depreme dayanıklı şekilde; inşa edildiğini belirten Haskanlı, şöyle konuştu: "Okulumuzu pazartesi günü eğitim öğretime açacağız. Okulda spor salonları, çok amaçlı salonlar, laboratuvarlar, teknoloji sınıfları gibi tüm ayrıntılar düşünüldü. Eskisine nazaran çok modem bir okul yapıldı. 

Bizim en çok değer verdiğimiz konuların başında öğrenci ve öğretmenlerimizin konforlu ve modern ortamlarda eğitim faaliyetlerini sürdürmesi geliyor. Bu konuda da önemli adımlar atıldığını görüyoruz. Görüldüğü gibi okullunuz çok modern ve sağlam inşa edilmiş. Emeği geçen herkese teşekkül- ederim."


 8 LİSE DAHA İNŞA EDİLECEK 

Haskanlı, kent merkezi ile ilçelerde 8 lisenin daha yapımının planlandığını, bununla ilgili altyapı çalışmalarının da devam ettiğini bildirerek, projelerin tamamlanmasıyla bu okullarda da inşaat çalışmalarına başlanacağını kaydetti. Binanın 2013 yılında ihaleye çıkarıldığını ve 180 günde tamamlandığını vurgulayan yetkili firma sorumlusu Deniz Borazan ise binanın yüksek standartlarda ve çok farklı detayların bir araya getirilmesiyle inşa edildiğini anlattı. Borazan, okulda spor salonunun yanı sıra iki bilgisayar, üç fizik ve bir kimya laboratuvannın bulunduğuna değinerek, "Okulumuz sağlam zemine oturtuldu. Ayrıca beton kalitesini ve kullanılan demir oralımı da standartların üzerinde tuttuk. 

Daha önce yaşanan acıların yaşanmaması için gerekli tüm hassasiyeti gösterdik. İnşallah yaşadığımız acılar tekrarlanmaz" diye konuştu


Günboyu


Geri Dön