19 / 04 / 2024

Van'da gönüllü mühendisler okul boyadı!

Van'da gönüllü mühendisler okul boyadı!

Van Teknik Elemanlar Derneği'ne (VANTED) üye gönüllü mühendisler, merkeze bağlı Kevenli köyündeki iki derslikli Kevenli İlköğretim Okulunu boyadı. Mühendisler, öğrencilerle de bol bol sohbet etme imkanı buldu...



Kevenli İlköğretim Okulu öğretmeninin, okulun bakımsız olduğunu VANTED Genel Sekreteri Emin Telli'ye iletmesinin ardından dernek üyesi mühendisler, boya ve fırçalarını alarak okula gitti.


Okul önünde dernek üyelerini karşılayan öğrencilerle beraber 2 derslikli köy okulunun boyasını yapan mühendisler, öğrencilerle de bol bol sohbet etme imkanı buldu.


VANTED Başkan Yardımcısı Ziya Ekendi, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.


Dernek olarak eğitim alanındaki faaliyetlerinin devam edeceğini vurgulayan Ekendi, şöyle konuştu:


"Öğretmenimizin talebi üzerine okulun iç ve dış cephe boyasını yapmak istedik. Öğrencilerimizin temiz ve nezih bir ortamda eğitim görmesi bizi mutlu edecek. Bunun için derneğe üye mühendislerimizle fırçamızı, boyamızı alıp köye geldik. Okulu boyamaya başladık. İnşallah öğrencilerimiz pazartesi günü yeni boyanmış okullarında eğitim görecek."


Öğrencilere kırtasiye ve burs yardımlarının da devam ettiğini anlatan Ekendi, derneğin eğitime bundan sonra da destek sunacağını bildirdi.


Boyasız ve bakımsız bir okulda eğitim gördüklerini ifade eden öğrencilerden Zeynep Eriş de VANTED'ten gelen büyüklerinin yardımıyla okullarının boyandığına değinerek, ağabeylerine teşekkür etti.


AA


Geri Dön