26 / 04 / 2024

Van'da inşaat işçileri iş hızlandırma yolunda!

Van'da inşaat işçileri iş hızlandırma yolunda!

Van’da inşaat sezonunun son günlerinde işleri hızlandırmak isteyen işçiler, kendilerine özgü güvenlik tedbirleri ile kimi zaman tehlikeli koşullarda çalışmalarını sürdürüyor



Yurdun bir çok bölgesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle inşaat sezonunun sonuna gelinirken, Van’da devam eden bir inşaatta da işçilerin yoğun bir şekilde çalışması dikkat çekiyor. İşleri hızlandırmak isteyen işçilerin kendilerine özgü güvenlik tedbirleri ile kimi zaman tehlikeli koşullarda çalışmaları ise göze çarpıyor.
        
Akköprü Mahallesi’nde yapımı devam eden 10 katlı bir binanın dış cephe boyasını tamamlamaya çalışan işçiler de tehlikeye aldırış etmeden çalışıyor. Binadan sarkıtılan halatlara bağlı küçük bir tahta üzerinde çalışan Burhan Bedir’in can güvenliğini sağlayan yöntem görenleri şaşırtıyor.
        
Tahta platformu tutan halatı önce çatıdaki bacalardan birine daha sonrada beline dolayan işçilerden Atilla Figen, iş arkadaşının çalıştığı süre içinde can güvenliğini sağlıyor.
        
Söz konusu yöntemi babasından öğrendiğini anlatan Burhan Bedir, boya iskelesi kurmanın daha sağlıklı olduğunu ancak çalıştıkları alınan dar ve zamanın kısıtlı olması nedeniyle can güvenliğini bu şekilde sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
        
Hayatını halata bağlayan bu "pratik" olduğunu savunan Bedir, "İskele kuramadığımız yerlerde bu şekilde çalışıyoruz. Çok tehlikeli ama ne yapalım. Ekmek parası kazanmak zorundayız" dedi.
        
Geçimlerini boyacılık yaparak sağladıklarını bildiren işçilerden Doğan Köseoğlu da tehlikeli olduğu için bu yöntemi çok az kişinin kullandığını ifade ederek, "Canımız Allah’a emanet" şeklinde konuştu.
A.A


Geri Dön