19 / 04 / 2024

Van'da konut sorunu devam ediyor!

Van'da konut sorunu devam ediyor!

Çocuk Derneği, Van depreminin 3. yıl dönümünde barınma, ekonomik durum, psikososyal ve eğitim alanlarda yaşanan sorunları ele alan bir rapor yayınladı.Van'da konut sorunu devam ediyor.



Çocuk Derneği, Van depreminin 3. yıl dönümünde barınma, ekonomik durum, psikososyal ve eğitim alanlarda yaşanan sorunları ele alan bir rapor yayınladı. Rapora göre, çocuklar hâlâ barınma, eğitim ve psikolojik destek olanaklarından yoksun. 


Aradan 3 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ çoğu ailenin ağır veya orta hasarlı evlerde oturmak zorunda kaldığı belirtilen raporda, ekonomik sıkıntılardan ötürü halen 46 ailenin konteyner evlerde kaldığı, 1 ailenin ise çadırda barınmaya devam ettiği ifade edildi. Dar gelirli oldukları için işe alınıp daha sonra işten çıkarılan 7 bin 286 IŞKUR işçisinin durumlarına da vurgu yapılan açıklamada ayrıca, deprem sonrası oluşturulan imar planının da rant odaklı olduğu yönündeki iddialara da dikkat çekildi. Bunların yanında depremin travmatik sonuçlarına yönelik hiçbir psikososyal destek hizmetinin bulunmadığına da yer verilen açıklamada özellikle çocukların depremden derinden etkilendiği ve eğitime erişim ve süreklilik konusunda da sıkıntılar yaşadığı belirtildi. 


Açıklamada, ekonomik sebeplerden ötürü eğitimi aksayan çocukların tespit edilmesi, uzun süreli yerel kalkınma planları yapılması ve TOKI konutlarının dar gelirli ailelere uygun olarak düzenlenmesi gibi taleplere de yer verildi.


Evrensel


Geri Dön