25 / 04 / 2024

Van'da şehir stadyumu için start verildi!

Van'da şehir stadyumu için start verildi!

Van'da meydana gelen depremlerde ağır hasar gören Atatürk Şehir Stadyumu yerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve yerleşkesi yanında yer alan Bardakçı mahallesinde yeni bir stadyumun yapılacağı belirtildi.



Van'da şehir stadyumu için start verildi. Stadın 20 bin kişilik olacağını söyleyen Van Milletvekili Fatih Çiftçi yeni stat için çalışmalara başlandığını ifade etti. 

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremde yıkılan ve ağır hasar gören on binlerce binanın yanında Atatürk Şehir Stadyumu da ağır hasar almıştı ve şuan yıkılmayı bekliyor. Stadyum için daha önce çeşitli projeler kamuoyuna açıklanmasına rağmen bu sefer de AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi'den açıklama geldi. 

Daha önce Bostaniçi'nde yapılması planlanan stadyumun yerinin değiştiğini belirten Çiftçi, "Mevcut imar planında şehir stadı için Bostaniçi'nde bir arsa tahsis edilmişti. Gençlik Spor İl Müdürlüğü vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Bardakçı köyü yakınlarında yeni bir yer tespiti yapmış. Yer tespiti sonrası Gençlik Spor Bakanlığı ile görüştük. Yaptığımız görüşmede Van'a stat yapılmasını dile getirdik. Bize Türkiye'de yapılan bütün statları mevcut statların yerini değerlendirerek yaptıklarını ve yeni statlar için ayrı bir bütçe ayırmadıklarını belirtiler." dedi. 


Anayurt


Geri Dön