25 / 04 / 2024

Van'ın yeni stadyumu 25-30 bin kişilik olacak!

Van'ın yeni stadyumu 25-30 bin kişilik olacak!

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Yaklaşık 510 dönümlük kamuya ait bir arsaya 25-30 bin kişilik bir stadyum yapalım istiyoruz. Büyük stadın yanına ise altı adet futbol sahası olmasını öneriyoruz." dedi.



Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, yeni stadyumun 2016 programına girmesi için çabalayacaklarını anlatarak,"Yaklaşık 510 dönümlük kamuya ait bir arsaya 25-30 bin kişilik bir stadyum yapalım istiyoruz. Büyük stadın yanına ise altı adet futbol sahası olmasını öneriyoruz. Yeni stadın çevresinde en az 15-20 bin araçlık otopark olmalı. Yine stadın çevresinde; kongre merkezi, AVM, buz pisti, körling salonu, ferdi sporlar merkezi, yarı olimpik havuz ve beş yıldızlı otel olmasını arzuluyoruz" diye konuştu.


Van'daki spor taban dernek temsilcileri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Temsilcisi Ramazan Kıvanç'ın organizasyonuyla İskele Martı Restaurant'ta bir araya geldi. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç başkanlığında bir araya gelen spor yöneticileri, kentin sporunu masaya yatırdı.

Sıcak sohbetlerin yapıldığı toplantıya; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, TÜFAD Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, İl Hakem Kurulu Başkanı Sabahattin Uğurlu, Van Futbol İl Tertip Komitesi İkinci Başkanı Çetin Atacan, Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Taner Coşkun ve ASKF Yöneticisi Ali Çoban katıldı.


İlk konuşmayı gerçekleştiren ASKF Temsilcisi Ramazan Kıvanç, bu ilin sporunu bir yerlere getirmek için bu toplantıyı organize ettiklerini anlatarak, "Mevcut sporumuzda eksiklikler olduğunu biliyoruz. Bildiğiniz gibi her yıl bir amatör takımımız ligden çekiliyor. Van'da özellikle amatör sporumuzu geliştirmek, tesis sayısını artırmak, yeni stadın nereye yapılacağı konusunda fikir alışverişi yapmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Umarım faydalı olur" dedi.

 

"YENİ STADI GENEL BÜTÇEDEN YAPTIRMAK İSTİYORUZ"

Daha sonra söz alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, yeni stadı genel bütçeden yaptırmak istediklerini anlatarak, "Bildiğiniz gibi bizler de yetkililer olarak, kentin sporunun iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Van'da yapılması düşünülen yeni şehir stadyumu ile ilgili kamuya ait bir yer önerdik. Mevcut stadın yerini yine spor alanında kullanmak şartıyla, diğer büyük stadyumu da genel bütçeden yaptırmak istiyoruz. Mevcut stadı TOKİ'ye verip, oradan elde edilecek kaynakla yeni stat düşünmüyoruz. Mevcut stadın yeri spor amaçlı kullanılsın, ama yaklaşık 510 dönümlük kamuya ait bir arsaya 25-30 bin kişilik bir stadyum yapalım istiyoruz. Büyük stadın yanına ise altı adet futbol sahası olmasını önerdik. Yeni stadın çevresinde en az 15-20 bin araçlık otopark olsun istiyoruz. Yine kongre merkezi, AVM, buz pisti, körling salonu, ferdi sporlar merkezi, yarı olimpik havuz ve beş yıldızlı otel ile yeşil alanlar olmasını arzuluyoruz" dedi.


Söz konusu stadyumların hükümetin prestij projeleri arasında yer aldığını anlatan İnanç, "Biz böyle bir stat önerdiğimizde sadece ilin ihtiyaçlarını göz önüne almadık. İleriyi görerek önerdik. Bir de hükümet birçok şehre bu tür stadyumları yapıyor. Van'a bizim önerdiğimiz stadyumlar, futbol sahaları otel vs. yapıldı mı, birçok takım Van'da kamp yapmaya gelir. Bu şehrin en önemli avantajı da rakımın yüksek olması. Bakın bizim atletizmciler ülkenin birçok şehrinde yapılan yarışmalarda birinci olmayı başarıyorlar. Demek istediğim Van'da çok büyük bir spor kompleksi  yapılması halinde kentimize kamp yapmaya çok sayıda takım gelir" ifadelerini kullandı.


TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater ve TÜFAD Şube Başkanı Mehmet Tuğrul ise, birçok şehirde statların merkezde olduğunu belirterek, mevcut stadın yerinin mutlaka korunması gerektiğini dile getirdi. İnanç, "Zaten bizim şartlarımızdan biri de mevcut stadın yerini spor amaçlı kullanmak. Ama benim biraz önce anlattığım projeyi, böylesi küçük bir alanda mümkün değil uygulayamayız" dedi.


TÜFAD Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, Van'ın birçok bölgesinde  TOKİ  konutları olduğunu, ancak spor tesislerinin bulunmadığını belirterek, "Allah rızası için, tesis de istemiyoruz. Bir kepçe gönderin, oralarda belli düzlük alanlar oluştursunlar, çocuklar orada taşlar bırakıp kale yaparak futbol oynasın bari. Gençlerin top oynayacağı bir yer yok" diye konuştu.

Toplantıda, yeni futbol kulüplerinin ve tesislerinin açılması için ildeki yöneticilerle görüşülmesi kararlaştırıldı.


Bölge Gazetesi


Geri Dön