28 / 03 / 2024

Varlık Fonu'na devredilen Hazine arazileri TBMM'de!

Varlık Fonu'na devredilen Hazine arazileri TBMM'de!

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bazı kamu kuruluşlarının ve Hazine arazilerinin Varlık Fonu'na devredilmesi hususunu TBMM gündemine taşıdı..



Varlık Fonu na devredilen Hazine arazileri TBMM de!


Bazı kamu kuruluşlarının ve Hazine arazilerinin Varlık Fonu'na devredilmesi hususu TBMM gündemine taşındı. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.


Baydar, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep ederek önergesinde "Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hâzineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hâzineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay işletmeleri Genel Müdürlüğünün (Çaykur), THY'nin yüzde 49,12, Halkbank'ın yüzde 51,11 hissesinin Türkiye Varlık Fonu'na devrine karar verildi.


Ayrıca Türkiye Varlık Fonu’na milyonlarca lira değerinde turistik bölgelerde bulunan Hazine arazilerinin de aktarıldığı bilinmektedir." açıklamalarına yer verdi.


Bu çerçevede Baydar "Yukarıda adı geçen kuruluşların ve hazine arazilerinin Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesi hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır? "AKP Hükümetinin referandum çalışmasına kaynak yaratmak için yukarıdaki kuruluşları ve devlet arazilerini Türkiye Varlık Fonu’na devrettiği iddiaları doğru mudur? " sorularını sordu.


"Türkiye genelinde varlık fonuna devredilen arazilerin toplamı kaç metrekaredir? Aydın İli sınırları içerisindeki hazine arazilerinin kaç metrekaresi varlık fonuna devredilmiştir? Bu araziler hangi ilçelerin, hangi mahallelerinde, hangi ada ve paftada yer almaktadır?" sorularına da yanıt arayan Baydar son olarak "Hükümet yanlış politikalar nedeniyle uzun süredir dış piyasalardan borç almakta zorlanmaktadır. Geriye kalan devlet kuruluşlarını ve hazine arazilerini de Türkiye Varlık Fonu’na katarak yeni dış borçlar almaya çalışmaktadır. Bu gidişin sonu Duyunu Umumiye midir?" diye sordu.





Geri Dön