16 / 04 / 2024

Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladı!

Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladı!

Türkiye Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladığını söyleyen Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, "Doğrudan yatırımda bu şirketler Türkiye için jeneratör olabilir" dedi.



Dev projelere finansman sağlamak, dış kaynak temin etmek, sermaye piyasalarının büyüme ve derinleşmesini hızlandırmak için geçtiğimiz aylarda kurulan Türkiye Varlık Fonu, bünyesine kattığı şirketlere değer katmaya başladı.  Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, nakit zengini portföy yatırımcılarının fon bünyesindeki şirketleri sormaya başladığını belirterek, “Portföy yatırımcıları için bu şirketler iyi fırsatlar sunuyor. Doğrudan yatırımda bu şirketler Türkiye için jeneratör olabilir” dedi.


PAZAR ÇEŞİTLENDİRİLİYOR

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde sohbet ettiğimiz Arda Ermut,  pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. 2016 yılında Türkiye’ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırım’larda (UDY) yüzde gerileme yaşandığını hatırlatan Ermut, bu yavaşlamaya karşın pazar çeşitlendirmesine gittiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Ağustosta 1.4 milyar dolar UDY gelmesi yatırımcıların güvenlerinin göstergesi olması bakımından önemli."


'AB’ye niye giriyorsunuz?’ diyorlar

Türkiye’nin AB üyelik sürecinin, ülkeye yatırım yapmak isteyenleri etkilemediğine dikkat çeken Ermut, “Bizi sürekli üyelik sürecini geciktirmekle tehdit ediyorlar. Oysa bize bir sürü yatırımcı ‘AB’ye niye giriyorsunuz ki’ diye soruyor" ifadesini kullandı. 


Teşvikler rahatça çıkarıldı

Yabancı yatırımcılar için ilk başta endişe verici olarak görülen OHAL’in Türkiye’de çok farklı uygulandığını anlatan Ermut, "Teşvikle ilgili bazı düzenlemeler daha rahat çıkartıldı. Şuandaki yabancı yatırımcıya problem oluşturacak bir şey olmadı" dedi. 


2017'nin daha iyi geçmesini bekliyoruz

"Enerji, petrokimya, otomotiv, beyaz eşya, gıda işlemeciliği, finans gibi sektörlerden yatırımcı çekmeye devam edeceğiz" diyen Ermut, kriz ortamı, bölgesel olaylar ve güvenlikle ilgili sıkıntılar olmazsa 2017 yılının 2016’dan pozitif geçmesini beklediklerini söyledi.


 


Akşam


Geri Dön