25 / 04 / 2024

Vartaş, Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel'in evini ne zaman yıkacak? Açıklıyoruz!

Vartaş, Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel'in evini ne zaman yıkacak? Açıklıyoruz!

Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında evini yıktırmayarak adı 'Fikirtepe inatçısı'na çıkan Alaaddin Demirel'in evi nihayet yıkılıyor. Alaaddin Demirel, Vartaş İnşaat'la aylar sonra geçtiğimiz hafta anlaşmıştı. Peki o ev ne zaman yıkılıyor? İşte tarihi...



Vartaş, Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel in evini ne zaman yıkacak? Açıklıyoruz!


Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma yasası etkisini gösterdi. Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde evini yıktıracak o imzayı atmayarak ortaya çıkan fotoğraf karesiyle Türkiye'nin gündemine 'Fikirtepe inatçısı' olarak oturan Alaaddin Demirel'in evi bu hafta yıkılıyor.


Alaaddin Demirel gibi inatçıların inadı nasıl kırıldı?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe muhtarları ve mahalle dernekleri ile 8 Ağustos 2014 Cuma günü yapılan toplantıda Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün kentsel dönüşümde çok kararlı olduklarını açıklaması, "2-3 aya kadar imzası yüzde 90'ı geçen adalara acele kamulaştırma tebligatlarını göndererek tüm adaların bir an evvel şantiye alanına dönüşeceğini" söylemesi kentsel dönüşümde sözleşme imzalamakta Alaaddin Demirel gibi inat eden Fikirtepeli hak sahiplerinin üzerinde etkili oldu.


Vartaş, Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel in evini ne zaman yıkacak? Açıklıyoruz!

Alaaddin Demirel, Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Barata ile 5 Ağustos'ta el sıkıştı.



Alaaddin Demirel'in evi ne zaman yıkılacak?


Emlakkulisi.com'un edindiği bilgilere göre Vartaş İnşaat ile Ağustos'un ilk haftasında 5 daire karşılığında anlaşan Alaaddin Demirel'in evi, 14 Ağustos 2014 Perşembe günü öğlen saatlerinde yıkılacak. Vartaş İnşaat, Perşembe günü Alaaddin Demirel'in evinin yıkımından sonra hafriyat işlerini tamamlamak üzere çalışmalarına devam edecek.


Geri Dön