26 / 04 / 2024

Vartaş Fikirtepe'de 5 adada dönüşüm yapıyor!

Vartaş Fikirtepe'de 5 adada dönüşüm yapıyor!

İstanbul'da Sarissa, Güven Konakları, Nezih Konakları, Nezih Towers gibi pek çok özgün projeye imza attıktan sonra, Fikirtepe'de Renovia projesine başlayan Vartaş, gelecek 5 yılda sektörün en büyük 10 firması arasına girmeyi hedefliyor...



İstanbul'da Sarissa, Güven Konakları, Nezih Konakları, Nezih Towers gibi pek çok özgün projeye imza attıktan sonra, Fikirtepe'de Renovia projesine başlayan Vartaş, gelecek 5 yılda sektörün en büyük 10 firması arasına girmeyi hedefliyor. 


Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Vartaş'ın, Kadıköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 3 adada 3 bin konut ve 2 adada da ise 270 bin metrekare ticari alanlar ile bölgenin en büyük projesini üstlendiklerini söyledi. 


Fikirtepe'de geliştirdikleri Renovia İstanbul projesiyle, köklü inşaat firmalarının projelerini geride bıraktıklarını kaydeden Barata, hem yüzölçümü hem konut adedi, hem  de konum avantajı ile bölgenin en geniş, en büyük ve en iddialı projesini gerçekleştireceklerini söyledi. 


Toplam 29 bin 600 metrekare alana sahip Renovia İstanbul, 173 bin 600 metrekare inşaat alanında 1.100 konut ve 4 bin 400 metrekarelik ticari alandan oluşuyor. 


"Markalı konut öncelikli hedefimiz" Vartaş olarak markalı konutun öncelikli hedefleri olduğunu belirten Barata, "Gerek ortağımız Alman yatırımcı Stern, gerek çözüm ortaklarımız Tabanlıoğlu Mimarlık ve YPU ile Türkiye'nin kentsel projedeki sembol bölgesi Fikirtepe'de Renovia İstanbul ile çok profesyonel bir çalışma yürütüyoruz. İlk 5 yılda en büyük 10 firma araşma gireceğiz" dedi. 


Kadıköy'de 30 bin 500 metrekare olan iki ticari yapı adası üzerinde, toplam inşaat alam 270 bin metrekare olan alanda ise Businist Office projesini yapacaklarım anlatan Barata, "Bu proje Selimoğlu, Vartaş ve Rochel Yapı ortaklığıyla kurulan SVR Group tarafından inşa ediliyor. 


A plus ofis katları ve cadde hayatının nabzmı tutacak kafe, restoran ve perakendeye yönelik dükkanlarıyla şehrin yeni bıüuşma noktası olacak" dedi. 2014-2016 yılları arasında tamamlanacak projede 1.000 araçlık kapalı otopark alam yer alıyor. Vartaş, Fikirtepe'deki projelerinden sonra Yeni Sahra'da bir proje geliştiriyor. Henüz adı belirlenmeyen Yenisahra projesinde hak sahipleriyle sözleşmeler imzalanıyor. 


Dünya 


Geri Dön