19 / 04 / 2024

Vartaş'ın Fikirtepe'deki ikinci adasında sözleşme fesihleri!

Vartaş'ın Fikirtepe'deki ikinci adasında sözleşme fesihleri!

Fikirtepe'de ilk imzaları yüzde 50 oranlarıyla toplayarak anlaşan ve bir kaç puan daha artırımı yoluyla toplamda beş ada ile anlaşan Vartaş firmasının anlaştığı ikinci adasında vatandaşlar sözleşme fesihlerine başladı.



Vatandaşların uzun süredir imzaların tamamlanarak her hangi bir iş yapılmamasından dolayı sözleşme fesihlerini vekalet azilleri ile başlattılar. Vatandaşların vekalet azilleri yoluyla noterden Vartaş firmasına gönderdikleri ihtarnameler karşılığında firma avukatları aracılığı ile karşı bir ihtar gönderilerek vatandaşların bu azillerini geri çekmemeleri durumunda günlük 1000 TL cezai müeyyide uygulayacakları ifadesi bulunmakta.


Vartaş inşaat adına vekaleten Ulusoy Hukuk Bürosundan vatandaşlara gönderilen noter onaylı ihtarda ise, tehdit gibi bir cezai müeyyide içerikle karşılık verilmekte ve 3 gün içerisinde azli yapılan vekaletnamelerin tekrardan firmaya aynı şekilde verilmesi istenmekte. FİKİRTEPEHABER.com olarak aldığımız bilgi ve iddialara göre Firmadan gelen bu karşı ihtara rağmen vatandaşlar geri adım atmayı düşünmüyorlar ve firmanın açacağı mahkeme durumunda bile haklarını sonuna kadar savunmayı düşünmekteler. Bunun haricinde firmadan gelen bahse konu içerikli ihtarname sonrası yeni azillerin gruplar halinde devam edeceği ve vatandaşların bu konuda kararlı oldukları belirtilmekte.


Firma gönderdiği ihtarda vatandaşların imzaladığı sözleşmeye atıf yaparak ilgili maddeler gereği vekaletnameleri geri talep ederken aynı şekilde cezai müeyyidelere de dayanak yapmakta ...


Vartaş inşaatın anlaşma yaptığı ve henüz yüzde yüz imza bütünlüğü sağlayamadığı ikinci adasının büyüklüğü yollar hariç ve emsal hesaplamasına dahil alan olarak 23.856 m2. Sözleşme fesihine giden parsellerin toplamı takribi olarak 1000 m' nin üzerinde ve henüz hiç imza atmamış bulunan parsellerin toplamı da 6 dönüm civarında. Bu aziller ile beraber ada içerisinde imza atmamış veya fesihe giden parsellerin toplamı 7000 ile 8000 m2 civarında bulunmakta ve bu rakam ile beraber vartaş inşaat bu adasında 2/3 çoğunluğu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bulunmakta.



FİKİRTEPE HABER 


Geri Dön