20 / 04 / 2024

Varyap, Adalet Sarayı'nı 6 ay önce teslim edecek!

Varyap, Adalet Sarayı'nı 6 ay önce teslim edecek!

İstanbul Çağlayan'da inşa edilen Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı planlanandan 6 ay önce bitirilerek Adalet Bakanlığı'na teslim edilecek



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Çağlayan'da bulunan inşaatı gezerek, gelişmeler hakkında bilgi aldı. 
 
Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş 2011 Ağustos ayında teslimi planlanan binayı 2010 yılı sonunda devlete teslim edebileceklerini açıkladı. İnşaatı gezen Bakan Demir, "Yaptığım ziyaret sonucunda inşaatın beklenenden önce tamamlanabileceğini gördüm. Başbakan'ımızın da bu projenin 2011'den önce teslim edilmesi yönünde bir ricası vardı. Bunu görüştük ve Varyap tarafı da bunun mümkün olabileceğini söyledi. Kendilerine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

"Krize aslında bu projedeki hızımızla meydan okumuş olduk." diyen Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş da firma olarak aldıkları projeleri her zaman vaktinden önce bitirmeye çalıştıklarını kaydetti. Avrupa'nın en büyük adalet sarayının İstanbul'da yapılıyor olmasının önemine dikkat çeken Varlıbaş, böyle bir projeyi hayata geçirmenin de birçok inşaat firmasına nasip olmayacağını kaydetti. Bayındırlık ve İskan Bakanı ile gerçekleştirdikleri ikili görüşme sonrası sözleşmede yer alan ve Ağustos 2011 olan bitiş tarihini öne aldıklarını açıklayan Varlıbaş, Türkiye'ye büyük bir prestij kazandıracak projenin 2010 yılı sonunda teslim edileceğini ifade etti.

Yaklaşık 60 futbol sahası büyüklüğündeki dev proje, 343 bin metrekare inşaat alanı üzerine 7 katı bodrum olmak üzere toplam 16 kattan oluşacak, binada bazı bloklar ise 20 kata kadar ulaşabilecek. 83 bin metrekare kapalı otopark bulunacak adliye sarayında hakim, savcı odaları, ofisler, hizmet odaları, avukat görüşme odaları, konferans salonları yer alacak. Bakan Demir, yurtdışında aldığı iki ödülle adından söz ettiren ve Türkiye'nin adını yurtdışında duyuran projeden dolayı Varyap'ı tebrik etti.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bakan istedi, Varyap Adalet Sarayı'nı erken teslim etme sözü verdi
  
Bakan Demir, 'İstanbul'daki Avrupa yakası Adalet Sarayı'nın erken bitirilmesini' sordu. Süleyman Varlıbaş teslimatın 2010 sonunda olacağını açıkladı

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Avrupa yakası Adalet Sarayı şantiyesini ziyaret etti. Demir, Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş'tan inşaat hakkında bilgi aldı. Yapılan ikili görüşme sonrası inşaatın belirlenen tarihten önce bitirilmesine karar verildiği açıklandı.  Buna göre Avrupa yakası Adalet Sarayı sözleşmede belirlenen tarih olan 2011'den önce tamamlanarak, Adalet Bakanlığı'na teslim edilecek.'Krize aslında bu projedeki hızımızla meydan okumuş olduk' diyen Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş da firma olarak aldıkları projeleri her zaman vaktinden önce bitirmeye çalıştıklarını kaydetti.

TESLİMAT 2010 SONUNDA
Varlıbaş, böyle bir projeyi hayata geçirmenin de birçok inşaat firmasına nasip olmayacağını söyledi. Bakan Demir ile gerçekleştirdikleri ikili görüşme sonrası sözleşmede yer alan ve Ağustos 2011 olan proje bitiş tarihini öne aldıklarını açıklayan Varlıbaş, projenin 2010 sonunda teslim edileceğini ifade etti.

93 asansör, 1.450 kapı var
YAKLAŞIK 60 futbol sahası büyüklükteki dev proje, 343 bin metrekare inşaat alanı üzerine 7 katı bodrum olmak üzere toplam 16 kattan oluşacak, binada bazı bloklar ise 20 kata kadar ulaşabilecek. En son inşaat teknolojilerinin kullanıldığı binanın içinde 62 bin metre kare su yalıtımı, 185 bin metrekare ısı yalıtımı yapılacak. Binada, 93 adet asansör, 8 adet toplam 1 kilometre uzunluğunda yürüyen merdiven ve yangın çıkışı için çeşitli ebatlarda bin 450 adet kapı olacak.
Akşam

Varyap Adalet Sarayı'nı erken teslim edecek

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türkiye'nin en büyük inşaat projeleri arasında yer alan Avrupa Yakası Adalet Sarayı şantiyesini ziyaret ederek, inşaatı üstlenen Varyap'ın bağlı olduğu Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş'tan bilgi aldı. Yapılan görüşmeler sonrası 2011 yılında bitirilmesi planlanan inşaatın 2010 yılı sonunda bitirilmesine karar verildiği açıklandı.
Bakan Mustafa Demir, "Ziyarette inşaatın beklenenden önce tamamlanabileceğini gördüm. Başbakanımızın da bu projenin 2011'den önce teslim edilmesi yönünde ricası vardı. Bunu görüştük ve Varyap tarafı da bunun mümkün olabileceğini söyledi" dedi. "Krize aslında bu projedeki hızımızla meydan okuduk" diyen Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş da firma olarak aldıkları projeleri her zaman vaktinden önce bitirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Radikal


Geri Dön