18 / 04 / 2024

Varyap Grand Tower'da 3 bin TL peşinatla! Yüzde 75'i satıldı!

Varyap Grand Tower'da 3 bin TL peşinatla! Yüzde 75'i satıldı!

Zirvesi satışa çıkan Varyap Grand Tower'da, stüdyodan, 4+1'e kadar, her biri kendi içinde özel tasarımlı pek çok daire seçeneği bulunuyor. Yüzde 75'i satılan Grand Tower projesinde yer alan konutlara 3 bin TL peşinat ödenerek sahip olunabiliniyor



İstanbul'un yeni finans merkezi Batı Ataşehir'de inşa edilen Varyap Meridian'ın zirvesindeki en gözde dairelerin geçen hafta başlayan satışları devam ediyor.

360 derecelik İstanbul manzarası ile Türkiye'nin ilk yeşil gökdeleni Varyap Meridian Grand Tower'ın, en üst katında 1.000 metrekarelik 'penthouse' çok özel bir daireler de yer alıyor. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, 'Dünya tarafından tescillenmiş Varyap Meridian'ın zirvesindeki özel kısımlarının satışına başladık. Varyap Meridian'da öngördüğümüz projeksiyonlara ve ortaklarımız olarak nitelendirdiğimiz müşterilerimize verdiğimiz sözlere bağlı kalarak, projede sona yaklaşıyoruz' dedi.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile Hasılat Paylaşımı Modeli ile inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye'nin ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian, 2010'da Dünyanın En İyi Mimari Projesi seçilmişti. En üst katı tamamıyla rezidans kullanıcılarına özel 'executive lounge' olarak tasarlanan Varyap Grand Tower'da,   teras büyüklükleri 4 ile 65 metrekare arasında değişen 38 teraslı daire bulunuyor. Dairelerin yüzde 80'inde ise kat bahçeleri yer alıyor.

Varyap Meridian projesinde, 20 ile 61 kata sahip 5 rezidans kule içerisinde 1,500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20 bin metrekarelik ofis binası, kongre ve iş merkezi ile toplam 6 kule ve 3 adet yatay ticari blok bulunuyor.

En çok kazandıran projeler arasında

Varyap Meridian projesi başladığı günden bugüne kadar artan satış ve pirim performansı ile sadece Türkiye'de değil dünyada da yatırımcıların ilgisini çekiyor. Projenin, tamamlanıncaya kadar yüzde 300'e varan oranda pirim yapması ön görülüyor. Zirvesi satışa çıkan Varyap Grand Tower'da, stüdyodan, 4+1'e kadar, her biri kendi içinde özel tasarımlı pek çok daire seçeneği bulunuyor.

Varyap Grand Tower'da, 3 bin TL peşinat ödenerek, Türkiye'nin en düşük konut kredisiyle daire sahibi olmak mümkün. Üst düzey bir proje olan Varyap Grand Tower'daki stüdyo ile 4+1 arasındaki dairelerin satış fiyatları ise 323 bin TL ile 2 milyon 102 bin TL arasında değişiyor.

'Varyap Meridian projesinin altın değeri'

Varyap Grand Tower'da satışa çıkan ilk dairelerin yüzde 75'inin satıldığına işaret eden Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, 'Bizim ilk günden beri amacımız, piyasadaki en hızlı satışı yapmak değil, prim yaptırarak belli zaman aralığına satışları yaymaktı. Varyap Meridian'da, 2 yılda, 3.000-3.500 TL'lerden 7.000 TL'lere çıkan bir metrekare fiyat grafiği görülmektedir. Bunun, projeksiyonlarımız ve satış realizasyon verilerimize göre, 10.000 TL/m2'yi aşacağını öngörebiliyoruz. Fiyat merkezi hayata geçtiğinde, bu fiyatların çok yukarı eğilim göstereceğinden emin olabilirsiniz. çünkü biz müşterilerimize kazandırarak büyümeyi seviyoruz ve bundan vazgeçmeyeceğiz' şeklinde konuştu.

Varyap Meridian zirvesi için, yerli yatırımcılardan olduğu kadar yabancı yatırımcılardan da talep gelmesini beklediklerini belirten Erdinç Varlıbaş, 'Varyap Grand Tower'daki son katımızı, dünyaca ünlü bir tasarımcı dekore edecek ve komple kat olarak satışa sunuyoruz. Müşterimiz isterse kendi tasarımını yaptırabilecekler' dedi.

Zirvede 1.000 metrekarelik 'penthouse'

Erdinç Varlıbaş'ın verdiği bilgiye göre, Varyap Grand Tower'da en son kat, komple kat olarak satışa sunulacağı için fiyatları özel olarak belirlenecek. 1,000 metrekarelik bir alana sahip olan bu kat, dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından özel olarak tasarlanacak. Bu penthouse daireye, Türkiye ve dünyadan da gösterilen yoğun ilginin fiyatını belirlenmesi bekleniyor.

Varyap Meridian'da Türkiye'nin en düşük faizli konut kredisi

Varyap   Meridian'da, yüzde 1 peşin ve yüzde 75 banka kredisine ek olarak, kalan yüzde 24'lük kısım için aylık 0.44 faiz oranı ile Varyap Kredisi kullanılabiliyor. Akbank, Halkbank ve Vakıfbank, Varyap Meridian'a kredi sağlayan anlaşmalı bankalar arasında yer alıyor.

Geleceğin binaları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Geleceğin binası yeşildir, geleceğin binası demokratiktir, geleceğin binası teknolojiktir, geleceğin binası insanidir ve geleceğin binası kozmopolittir' tanımlamasını yapan Erdinç Varlıbaş, firma olarak dünyanın gayrimenkul sektöründeki 10 firmasından birisi olabilmeyi hedeflediklerini söyledi. Varlıbaş, 'nasıl ki, Türkiye ekonomisi dünyada 10 büyük ekonomi içinde olmayı hedefliyorsa, biz de Varyap olarak Türkiye gayrimenkul sektöründe, Türkiye'nin hedefinin gerisinde kalmadan ilerlemek istiyoruz' diye konuştu.

Sertifikalı ilk yeşil proje

Proje alanının yüzde 85'i yeşil alandan oluşan Varyap Meridian'da, tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi, atık yönetimi ve elektriğin bir kısmının rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanılarak üretilmesiyle, yüzde 40'a varan enerji ve su tasarrufu hedefleniyor. Proje, bu yanıyla sakinlerine, yüksek konforun yanı sıra minimum tüketim maliyeti sağlıyor. Projeyi yeşil bina sınıfına alan en önemli detayların başında ise, atık maliyetlerinin yüzde 50-90 arasında, CO2 salınımının yüzde 35 oranında azaltılması geliyor. Enerji tasarrufuna ilişkin alınan bu önlemler, aidat giderlerinin de düşmesini sağlayacak.

Estetik ve sanattan yoksun yapıların günümüzün yaşam alanlarını yansıtamayacağına ve mimari bir kimliğin de sanatın katkısı olmadan gerçekleşemeyeceğine inanan Varyap, tüm projelerine sanatı entegre etme misyonu ile hareket ediyor.

Zirvenin satışa açılması, LEED'den sonra 'Karbon Ayak İzi' uygulaması

Varyap, LEED kriterlerini uygulayan Türkiye'nin ilk firması olma geleneğini şimdi de iklim değişikliği konusunda bilinç oluşturmak, bağlı olarak çevreye verilen zararın ölçülebilirliği ve telafisi konusunda insanları bilinçlendirmek amacıyla kurumsal olarak 'Karbon Ayak İzi' uygulamasında sürdürüyor. Erdinç Varlıbaş'ın Karbon Ayak İzi uygulaması ile ilgili görüşü şöyle: 'İnşaat sektöründe de sürdürülebilir ürünler, yapılar üretmek için ilk adım yeşil binaların inşa edilmesidir. 2009 Ocak ayında LEED'e kaydımızı yaptırırken, yeşil piyasada bir tek biz vardık. Bugün Türkiye'de LEED almış ya da alma yolunda olan 40 proje bulunmaktadır. Bu da Türkiye'nin bu sektöre ne kadar çabuk adapte olduğunun bir göstergesidir.'

Depreme Karşı Teknolojik Yenilik

Varyap Meridian projesi, deprem bölgelerinde kritik öneme sahip olan beton sistemi ile inşa edilerek, Türkiye'nin yüksek teknolojili projelerinden birisi olma özelliğiyle dikkati çekiyor. Projede, bir metrekarede 6 bin ton yük taşıyan C60 beton kullanıldı. Proje, otoparkları ile otopark mimarisinde yeni bir trende öncülük ederek hem enerji tasarrufu, hem de konforu bir arada sunuyor. 2.30 - 2.70 m kat yüksekliği ile standart otoparklara göre daha geniş ve yüksek olan Varyap Meridian otoparkları, kat yükseği ile araç sahiplerine kullanım kolaylığı sağlayacak.

Varyap Meridian'da kullanılan teknolojiler ile inşaat maliyetleri büyük oranda artsa da, bu yaklaşım,     uzun vadede ortak alanların bir kısmının güneş panelleri ve rüzgar türbinleriyle üretilecek enerjiyle aydınlatılmasını sağlayacak. Yağmur ve gri suların toplanarak, yeşil alanların sulanması sayesinde de,   binaların toplam maliyetleri düşürülecek ve böylece yüksek oranda verimlilik elde edilecek.

Le Monde'un değerlendirmesi: 'Bu yeşil konut projesi, devrim niteliğinde.'

Varyap Meridian'ın başarısı ödüllerle sınırlı kalmadı. Proje, Herald Tribune, New York Times ve CNN International'dan sonra son olarak Fransa'nın en yüksek tirajlı ve dünyanın en itibarlı günlük haber gazetelerinden Le Monde'da haber konusu oldu. Haber, 'İstanbul'un Anadolu Yakası'nda 'bir yeşil şehir' örnek olmayı umuyor' başlığı ile yayınlandı. Le Monde haberinde, şu değerlendirmeye yer verdi: '13 milyondan fazla çalışan insanı barındıran ve kentsel gelişmenin 'sürdürülebilir' bir çözüm üretemediği bir mega kentte, inşaat şirketi Varyap'ın inşa ettiği 'yeşil konut projesi', küçük çaplı bir devrim niteliğinde.'

Mimaride çıtayı yükseltti, sektöründe standartları belirliyor

Varyap Meridian, mimaride mükemmeliyet geleneğini devam ettirerek, sürdürülebilir ticari tasarım konusunda yeni bir sektör standardı oluşturmayı vaat ediyor. İstanbul'un tarihi yarımadasına ve siluetine gönderme yapan bu eşsiz tasarım, teknolojik alt ve üst yapısıyla da İstanbul'un en seçkin gayrimenkul projesi ve markalarından birisi olarak değerlendiriliyor.

35 yıllık bir geçmişi, yenilikçi ve her zaman mükemmeli arayan iş yapma biçimiyle Varyap, ülke ekonomisine katkıda bulunurken, eğitim, kültür ve sanat alanlarında, sosyal sorumluluk projelerini desteklemeye ve topluma katma değer sağlamaya devam ediyor.

Geleceğe emanet edilecek yaşam alanlarını oluştururken 'hayata değer katma' ve 'çevreyi koruma' ilkesi, Varyap'ın iş yapma disiplinlerindeki ana rotasını oluşturuyor. Ödül rekorları kıran Varyap Meridian projesi, bu disiplinler içinde inşa edilen grubun, gurur projelerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Varlıbaş Holding bugün 7 bine yakın çalışanı, alt yükleniciler ve çözüm ortaklarıyla birlikte, 20 binden fazla kişiye doğrudan ya da dolaylı olarak istihdam sağlıyor. Uzmanlığa verilen önem, teknik bilginin gücü ve yenilikçiliğin yanı sıra, ilkeli ve şeffaf çalışma prensipleri, Grubun iş yapma biçimi ve başarısının omurgasını oluşturuyor.

216 444 40 30

www.varyap.com.tr

[email protected]

http://www.varyapmeridian.com/


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön