20 / 04 / 2024

Varyap Meridian'a hayvanat bahçesi yapılacak!

Varyap Meridian'a hayvanat bahçesi yapılacak!

Son yıllarda İstanbul'un Anadolu Yakası'nın en gözde yerleşim merkezi olan Batı Ataşehir'e hayvanat bahçesi yapılacak



Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, 1.500 konutluk Varyap Meridian projesinde 3 bin metrekare alanlı havayanat bahçesi yapacaklarını söyledi. Hayvanat bahçesinin Varyap Meridian'da yaşayacaklara ve çevredeki okullara hizmet vereceğini ifade eden Varlıbaş, "Amaç çocuklara hayvan sevgisini aşılamak. Küçük boyutta bir hayvanat bahçesi olacak. Darıca'ya arakip olacak bir büyüklükte değil. Butik, temel hayvan türleri ve ağırlıklı olarak kuşlar bulunacak" dedi.

Varyap Merdian'da şimdiye kadar satılan konut sayısının 500 yaklaştığını ve 200 milyon TL'nin üzerinde ciro yapıldığını hatırlatan Süleyman Varlıbaş, "satış stratejimizi hızlı satmak üzerine kurmadık. Nitelikli bir proje yapıyoruz. Daha proje aşamasında girdiği tüm yarışmalardan birinci olarak çıkıyor. Böyle bir projeyi hızlı satmaya gerek yok. Yavaş yavaş ve değerinde satmak istiyoruz. Bizden ev satın almış olanların proje ilerledikçe kazanmasını istiyoruz. İlk alanların son alanlara oranla yüzde 1007den fazla kazanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan Batı Ataşehir'de aldıkları arsaya Anadolu Yakası'nın en önemli yaşam merkezini inşa edeceklerini belirten Varlıbaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sinema, sergi, konferans salonları, yemek ve restaurantları, spor merkezi ile örnek bir proje olacak. Ataşehir'den başlayarak tüm Anadolu Yakası'na hitap edecek bir proje geliştiriyoruz. İnşaatına Nisan'da başlamayı ve 2 yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz"

38 bin metrekare alana KDV dahil 42 milyon TL ödediklerini hatırlatan Varlıbaş, aynı arsa içir emlak vergisini 68 milyon TL üzerinden ödediklerini sözlerine ekledi.
Tebernüş Kireçci

Geri Dön