28 / 03 / 2024

Varyap-Uzunlar yurtdışından stad teklifleri alıyor

Varyap-Uzunlar yurtdışından stad teklifleri alıyor

TOKİ'nin Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesini kazanan Varyap-Uzunlar İş Ortaklığı, yurtdışından `bize de stad yap' teklifleri almaya başladı. Bu tekliflerden birisi de Kuzey Irak'tan geldi



Seyrantepe Spor Kompleksi projesi, Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı'na yeni fırsatların kapısını araladı. TOKİ'nin eylül ayında yapımı yılan hikayesine dönen Seyrantepe Spor Kompleksi projesi için açtığı ihaleyi kazanan Varyap-Uzunlar İş Ortaklığı, yurtdışından `bize de stant yap' teklifleri almaya başladı. Kuzey Irak yönetim kanadından bir teklif aldıklarını açıklayan Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Uzun, "Seyrantepe bir prestij projesi. Proje daha tamamlanmadan yurtdışından stad ihalelerine girmemiz için teklifler almaya başladık. Tekliflerden biri Kuzey Irak'tan geldi. Varolan bir şehir stadının yıkılıp yerine daha modern bir stad yapmamızı istiyorlar. Teklifleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.
 
Zamanında teslim edeceğiz
Seyrantepe Spor Kompleksi ile ilgili çalışmaların son hızla devam ettiğini ifade eden Uzun, stadı planlandığı gibi 29 Eylül 2010 tarihinde teslim edeceklerini açıkladı. Varyap ile ilk defa ortak bir işe imza attıklarını belirten Uzun, TOKİ'nin bu işi bir an evvel bitirmek istediğini bu nedenle ödemelerde bir sıkıntı ve gecikme yaşamadıklarına da değindi.
Uzun, "Eren Talu'nun ki bir yatırım projesiydi fakat bizim ki tam anlamıyla anahtar teslim bir taahhüt işi. O nedenle finansman sıkıntımız yok. Ortalama 18 milyon lira olan aylık ödemelerimizi TOKİ'den zamanında alıyoruz. Dolayısıyla işler hızlı ilerliyor" açıklamasını yaptı. Şu an stadın betonarme işlerinin sürdüğünü anlatan Uzun, 52 bin kişi olarak tasarlanan stadın 4 bin 500 araçlık otopark, restoranlar ve locaların yer alacağı modern bir tesis olcağını söyledi. Sözleşmede yer almayan fakat projede bulunan üstü açılır kapanır bir çatı konusunda da açıklamalarda bulunan Uzun, "Sözleşmede ne varsa biz onu yapacağız. Üstü açılır kapanır çatı sözleşmede yer almadığı için biz yapmayacağız" dedi.
 
 
260 milyon TL'ye mal olacak
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Projesi için hak ediş ödemek suretiyle Eylül 2009'da yaptığı ihaleyi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar AŞ İş Ortaklığı kazanmıştı. Galatasaray'ın kullanacağı stadın 1 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Seyrantepe Stadı'nın daha önce yapılan yatırımla birlikte TOKİ'ye anahtar teslimi 260 milyon liraya mal olacak. Talu-Alke Ortak Girişim Grubu, iptal edilen ilk ihale kapsamında projenin yaklaşık yüzde 24'ünü tamamlamıştı.
Sibel Atik/Referans


Geri Dön