19 / 04 / 2024

Varyap, yurtdışında futbol stadyumu inşaatına odaklandı

Varyap, yurtdışında futbol stadyumu inşaatına odaklandı

İstanbul Ataşehir'deki Varyap Meridian 131 ülkeden rakiplerini geride bırakarak "Dünyanın En İyi Mimari Projesi" seçildi Ataşehir’de yeni proje hazırlıkları yapan Varyap, yurtdışında da futbol stadyumu inşaatına odaklandı



Eylül ayında Avrupa'nın en iyi mimari projesi seçilerek finale kalan Varyap Meridian, 27 Kasım'da Londra'da yapılan 2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) Finali'nde karma residence kategorisinde "Dünya'nın En İyi Mimari Projesi" seçildi. Hyde Park Lanchester Hotel'de gerçekleştirilen ödül töreninde Varyap Meriadian'ın ödülünü Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş aldı. Ödülün kendileri için koyulan hedeflere ulaşmanın mutluluğunu ifade ettiğine değinen Erdinç Varlıbaş, 3 yıl önce başladıkları projeyi uluslararası seviyede konuşulur hale getirmek hedefiyle yola çıktıklarını hatırlattı. Yabancı gayrimenkul yatırımcılarının da projeden övgüyle söz ettiğini anlatan Varlıbaş, "Türkiye'den böyle bir şeyi beklemiyorlardı. İstanbul pazarına başka bir gözle bakmaya başladılar. İstanbul'un 5- 10 yıl içinde uluslararası şehirler arasında üst sıralara tırmanacağını düşünüyorum. Projeler ilgi çekiyor" diye konuştu.

BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR
Erdinç Varlıbaş, "Varyap Meridian hem Türkiye gayrimenkul sektörünün ulaştığı yüksek gelişme düzeyini gösteren hem de İstanbul'un marka değerine yeni bir değer katan bir proje oldu. Biz bu ödülle gayrimenkulde şampiyonlar ligi kupasını aldığımızı düşünüyoruz. Kamu-özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilen bu projelerin yolunu açan Sayın Başbakanımıza ve  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ediyorum. Bu ödülü, emeği çok olan çalışanlarımıza, bizi tercih eden müşterilerimize, proje ortağımız Emlak Konut GYO'ya armağan ediyorum" dedi.

Ataşehir'e dünya çapında yeni bir proje geliyor
Ataşehir'deki yeni proje hakkında da bilgi veren Varlıbaş, dünya çapında bir proje olacağını, tanıtımını dünyanın çeşitli şehirlerinde gerçekleştireceklerini açıkladı. Yeni projenin henüz erken safhalarda olduğunu belirten Varlıbaş, Haziran 2011'e doğru tasarım çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Varlıbaş, "İstanbul'un en değerli arazilerinden biri üzerine yapılacak proje AVM, rezidans, ofis ve otel olmak üzere 4 fonksiyonu da birarada barındıran gerçek bir kentsel tasarım harikası olacak" dedi. Projenin mimarisi için açılan yarışmaya 6 firmanın davet edildiğini, yeni projede de Amerikalı RMJM ile çalışacağını açıkladı.

'Irak Necef Stadyumu için teklif hazırladık'
Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde önümüzdeki yıl adım atacaklarını anlatan Varlıbaş, "Seyrantepe Spor Kompleksi'nin ardından Varyap'a yurtdışından çok talep gelmeye başladı. Bir Türk şirketi olarak civar bölgelerde stadyum alanında uzmanlaşmış yapıyı da oluşturmak istiyoruz" dedi. Katar, Irak, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Brezilya gibi ülkelerden stadyum inşaatı teklifi aldıklarını belirten Varlıbaş, "İlk somut adımı Irak'ta atıyoruz. Irak'ta 50 bin kişilik Necef Stadyumu için teklif hazırladık. İhale süreci sürüyor. Umuyorum ki aralık sonuna kadar sonuçlanmış olacak" dedi.

Yurtdışı için teşvik ediliyoruz
Gayrimenkul'e yatırım yapan finans kuruluşlarının kendilerini dünyanın çeşitli yerlerinde iş yapmaya teşvik ettiklerini söyleyen Varlıbaş, Varyap'ın bu anlamda İngiltere'yi hedef olarak belirlediğini, bu konuda 2011 yılı içinde adım atacaklarını söyledi.
Sabah/Bülent Yoldaş

 


Geri Dön