24 / 04 / 2024

Varyap'a Uluslararası Gayrimenkul Yarışması'ndan ödül!

Varyap'a Uluslararası Gayrimenkul Yarışması'ndan ödül!

Uluslararası Gayrimenkul Yarışması'nda Varyap Meridian, Avrupa'nın en iyileri arasına girdi



Türk gayrimenkul sektörü, Londra'da düzenlenen ve gayrimenkulün oskarları olarak gösterilen International Property Awards'a (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) damgasını vurdu. Varyap'ın Meridian projesi 'En İyi Gayrimenkul Projesi' ve 'En İyi Yüksek Bina' kategorilerinde Avrupa'nın en iyileri arasına girip birinciliği paylaşırken, Zorlu Center, Prime Antakya ve Hillside Su Otel'de kendi kategorilerinde Avrupa'nın en iyisi seçilerek 12 Kasım'da San Diago'da yapılacak dünya finaline katılmaya hak kazandı.

TÜRKİYE 5 ÖDÜLLE DÖNDÜ
CNBC TV işbirliğiyle gerçekleştirilen, The New York Times, Masserati ile Google gibi önemli markaların sponsor olduğu yarışmada Prime Development'ın Prime Antakya AVM projesi 'En İyi Perakende Projesi' seçilirken, Hillside Su 'Avrupa'nın En İyi Oteli' ve Emre Arolat ile Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortak tasarladığı Zorlu Center projesi de 'En İyi Mimari' alanında birinci oldu. Tören sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen Varlıbaşlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Resmen gövde gösterisi yaptık. Türk şirketleri 5-10 yıl önce böyle şeyler yaşamıyordu. Bu defa en çok bizler konuşulduk, ülkemizi kalabalık bir ekiple ve ödüllerle çok iyi temsil ettik" dedi. Varyap Meridian'ın dünya finaline kalamamasını deneyimsizlik ve projenin henüz tamamlanmadan başvuru yapılmasına bağlayan Varlıbaş, "Burada bitmiş projelerle yarıştık. Proje bittikten sonra da her yarışmaya katılarak tüm ödülleri alacağız. Çok iddialıyız. Nihai hedefimiz, ULI'nın ABD'de her yıl düzenlediği Excellence Awards'ı (Mükemmmellik Ödülü0) almak" diye konuştu. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş da, Meridian'ın Türkiye'nin en büyük projesi olduğunu ifade ederek, "Meridian iki altın madalya aldı. Ödül alan diğer Türk firmalarla beraber çok iyi bir iş yaptık" dedi.

'LONDRA'DA SİMGE PROJE YAPACAĞIZ'
Dünyanın bir çok ülkesinden projeler geliştirmek için teklifler aldıklarını ve görüşmeler yaptıklarını ifade eden Süleyman Varlıbaş, öncelikli hedeflerinin Türkiye'de simge sayılacak projeler gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Varlıbaş, "Biz bir dünya firması olmak için çalışıyoruz. Önümüz'deki 5 yıl içinde gayrimenkul piyasasının en gelişmiş olduğu Londra'da da çok ciddi bir proje yapacağız" dedi.

KİMSESİZ ÇOCUKLARA 12.500 STERLİN
Ödül töreninin gerçekleştirildiği gala yemeğinde kimsesiz çocuklar için düzenlenen açık artırmaya katılan Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, bin sterlinden başlayan açık artırmayı 12 bin 500 sterlinle kazandı.
Bülent YOLDAŞ/Sabah

0216 574 30 00

www.varyap.com.tr

İlgili haberler:

Varyap Meridian, iki ödüle layık görüldü!

Varyap Meridian'de 191 bin TL'ye!

 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gayrimenkul Oscarı'nı aldı hedef mimarlığın Nobel'i

‘Gayrimenkul Oscar'ları sayılan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında 2 ödül birden alan Varyap'ın Başkanı Varlıbaş “Hedefimiz uluslararası alanda en büyük mimarlık ödülünü almak” dedi

Varyap ve  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO ortaklığıyla hayata geçirilen, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük gayrimenkul geliştirme projelerinden biri olarak gösterilen Varyap Meridian, Londra'da gayrimenkulün Oscarları'nı topladı. Proje tamamlandığında 1.2 milyar dolarlık bir satış hasılatı yaratması beklenen Varyap Meridian, Londra'da düzenlenen International Property Award yarışmasında iki ayrı kategoride en yüksek not olan beş yıldız ile ödüllendirildi. Varyap Meridian, gayrimenkul Oscar'ları sayılan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında “En İyi Gayrimenkul Projesi” ve “En Yüksek Bina” kategorilerinde en iyi proje ödülünü aldı. 

İKİ BİNİN ÜZERİNDE PROJE

Dünyanın en iyi gayrimenkul projelerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya Avrupa ve Afrika, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ile Ortadoğu olmak üzere toplam beş bölgeden 2 binin üzerinde proje katıldı. Ödül töreninden sonra soruları yanıtlayan Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Varyap Meridian'in henüz bitmemiş bir projeyle yarışmaya katıldığını, buna rağmen büyük başarı elde ettiğini ve Varyap Meridian'in tamamlandığında tüm dünyanın konuştuğu bir proje haline geleceğini belirtti. Varlıbaş, bundan sonraki  hedeflerinin uluslararası alanda en büyük mimarlık ödülü olan ULI Awards for Excellence ödülünü almak olduğunu söyledi.

Gövde gösterisi yaptık

Yarışmada gövde gösterisi yaptıklarını söyleyen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, şunları söyledi: “Bir Türk firmasının itibarlı bir yarışmada yüzlerce rakibini saf dışı bırakarak en yüksek dereceye ulaşması göğsümüzü kabarttı.” Erdinç Varlıbaş, önümüzdeki 5 yıl içinde Londra'da büyük bir proje geliştireceklerini  ve Varyap'ı dünya markası haline getireceklerini söyledi. 

YURT DIŞINDAN TEKLİF YAĞIYOR

Varyap Başkanı Süleyman Varlıbaş da dünyanın birçok yerinden proje teklifleri aldıklarını söyledi. Bin 500 konutluk Meridian projesine ilginin yüksek olduğunu da söyleyen Varlıbaş “Yüzde 20'sini satışa çıkardık ve bu bölümün yüzde 60-70'lik kısmı satıldı. Yeni bölümler de devreye girecek” diye konuştu.
Yener Yalçın/Star

Varyap Londra'dan çift ödülle döndü
  
Varyap, 'Gayrimenkulün Oscarı' olarak nitelendirilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışması için Londra'ya gitti, iki ödülle döndü. Süleyman Varlıbaş, 'Beş yıl içinde Londra'ya bu sefer proje yapmak için geleceğiz' dedi

Gayrimenkul geliştirme, inşaat ve  müteahhitlik şirketi Varyap, İstanbul Ataşehir'deki yeşil gayrimenkul projesi Meridian'la, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında iki ödül aldı. 'Gayrimenkulün Oscarları' olarak nitelendirilen yarışmada Varyap'ın projesi 'En İyi Gayrimenkul Projesi' ve 'En İyi Yüksek Bina' kategorilerinde en yüksek derece olan '5 yıldız' ile ödüllendirildi.

17 Ekim'de Londra'da yapılan törende Varyap adına ödülleri, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş aldı. Avrupa, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ile Ortadoğu olmak üzere toplam 5 bölgeden 4 bine yakın projenin yarıştığı yarışma, toplam 37 kategoride düzenlendi.

Video konferansla yapıldı
Meridian projesi için uluslararası alanda 150 mimarın çalıştığını, projenin NewYork'tan videokonferansla şekillendiğini anlatan Süleyman Varlıbaş, '8 ay önce, bu yarışmaya başvurduğumuzda proje henüz tamamlanmamıştı. Bitmiş projelerle yarıştığımız halde iki ödülle döndük. Biraz daha deneyimli olsak ve proje tamamlanmış olsa, çok daha farklı sonuçlar alabilirdik' dedi. Varlıbaş, Meridian Projesi ile yarışmalara katılmaya devam edeceklerini belirterek, 'Bu bizim için kazanç oldu. Bundan sonra daha farklı şeyler yapacağız' diye konuştu. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş ise, bundan sonraki hedeflerinin ULI (Urban Land Instutude) ödülünü almak olduğunu ifade etti.

Yüzde 35'i satışa sunuldu, çoğu satıldı
1 MİLYAR 200 milyon lira yatırımla hayata geçirilmesi öngörülen Meridian'ın 2011 sonunda tamamlanması planlanıyor. 320 bin metrekare inşaat ve 250 bin metrekare satış alanı olan projede, yeraltında olan 4 katın bittiğini anlatan Varlıbaş, 'Projenin yüzde 35'lik bölümünü satışa sunduk. Bunun da yüzde 60-70'i satıldı' şeklinde konuştu.

Yurtdışı açılımı 1 yıl sonra
ERDİNÇ Varlıbaş, yurtdışından hasılat paylaşımı ile proje gerçekleştirmek için teklifler aldıklarını belirtti. Önümüzdeki    1 yılda Türkiye'deki projeleri, Adalet Sarayı ve Galataray Stadı'na odaklanacaklarını belirten Varlıbaş, 'Sonra gelen teklifleri değerlendireceğiz. Hedefimiz dünya şirketi olmak, hazırlıklarımız bunun için. Macaristan, İspanya, Portekiz, Çin gibi ülkelerden teklif aldık.  Londra gibi eski kentlerde firmalar yeni bina yapmaya çekiniyor. Bizim cesaretimiz var. Londra'da da beş yıl   içinde bir proje       yapacağız' dedi.
Şenay Köşdere/Akşam

Gayrimenkul Oscarlarını Türk şirketi Varyap kazandı  
 
Gayrimenkul alanında dünyanın en prestijli yarışması kabul edilen Londra merkezli Uluslararası İnşaat Ödülleri'nin iki daldaki en iyisi, Türk şirketi Varyap oldu.  
 
İstanbul Anadolu yakasında inşası devam eden ve Avrupa'da değer, miktar ve büyüklük olarak birinci sırada yer alan Varyap Meridian Evleri projesi, 'En İyi Gayrimenkul Projesi' ile 'En İyi Yüksek Bina' dalında verilen altın madalyayı en yüksek not olan 5 yıldız derecesi ile aldı. Meridian Evleri, Avrupa ve Afrika'daki 97 ülkeden benzeri 4 bine yakın projeyi geride bırakarak dereceye girdi.

Londra Marriot Otel'de düzenlenen törenle ödülünü alan Varyap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Türkiye adına aldıkları ödülün Türk inşaat şirketlerinin dünyaya açılması, özellikle ABD ve Londra gibi şehirlerde inşaat yapmasının yolunu açacağını söyledi. Ödülün verildiği Londra'nın eski yapılardan oluşan bir şehir olduğuna dikkat çeken Varlıbaş, "Burada yaşayanların bu eski yapıları değiştirmeye cesareti yok. Ben önümüzdeki 5 sene içinde modern ve büyük bir inşaat projesini Londra'da gerçekleştirmek istiyorum." dedi. Dünya ekonomisinin yüzde 25'inin inşaat sanayii ve bağlı sektörleri üzerinde döndüğünü belirten Süleyman Varlıbaş, Türkiye'nin büyümesine yurtdışında büyük inşaatlar yaparak katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Varlıbaş Holding CEO'su Erdinç Varlıbaş, sadece Türkiye'de iş yapan yerel bir şirket olarak kalmak istemediklerini, hedeflerinin bütün dünyada özellikle Batı ülkelerinde büyük projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Londra'dan iki altın madalya ile dönen Meridian Evleri Projesi, Varyap ve TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ortaklığıyla hayata geçiriliyor. Meridian, İstanbul'un Ataşehir semtindeki 107 dönüm arsa üzerinde 60, 45, 41 ve 34 katlı birer bina ile 2'si 24 katlı olmak üzere 6 binadan oluşuyor. Bin 500 konut, 5 yıldızlı bir otel, iş merkezi ve ticari alanlardan oluşan yapılar tamamlandığında satış geliri 1,2 milyar dolara erişecek. Londra'daki yarışmada Varyap Meridian'ın yanı sıra Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Center ile en iyi mimari proje kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.
Zaman/İbrahim Balta

Gayrimenkul Oscarları'nda Türkler'in gövde gösterisi

Londra'da gerçekleştirilen ve 'Gayrimenkulün Oscarları' olarak bilinen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'ne Türk firmaları damgasını vurdu. Varyap Meridian'ın 'En İyi Gayrimenkul Projesi' ve 'En İyi Yüksek Bina' kategorilerinde 5 yıldız ile ödül alarak Avrupa'nın en iyileri arasına girdiği törende, Prime Antakya AVM 'En İyi Perakende Projesi', Hillside Su 'Avrupa'nın En İyi Oteli' ve Zorlu Center da 'En İyi Mimari Proje' kategorilerinde birinci olarak finale kaldı.

Merkezi Londra'da bulunan ve "Gayrimenkulün Oscarları" olarak bilinen International Property Awards'ın (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) bu yıl 16 Ekim'de gerçekleştirilen ödül törenine Türk firmaları adeta çıkartma yaptı. Avrupa-Afrika, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ile Ortadoğu olmak üzere 5 bölgeden finale kalan gayrimenkul projeleri arasında dünyanın en iyi projelerini belirlemek amacıyla düzenlenen yarışmanın Avrupa-Afrika bölgesi elemelerine 2 binin üzerinde proje katılırken, Türkiye'den ilk kez çok sayıda proje kendi kategorilerinde 4 ve 5 yıldızla ödüllendirildi. Bu kapsamda Varyap İnşaat'ın TOKİ ile birlikte Ataşehir'de başlattığı ve Türkiye'nin LEED sertifikasına sahip ilk 'yeşil' projesi olan 'Varyap Meridian', 'En İyi Gayrimenkul Projesi' ve 'En İyi Yüksek Bina' kategorilerinde 5 yıldız ile iki ödülün sahibi olarak Avrupa-Afrika bölgesinin en iyi projeleri arasında yerini aldı.

Bitmiş projelerle yarıştı

Yarışmada 5 yıldızla ödüllendirilen projeler arasında yapılan ikinci bir değerlendirmede de Prime Development'ın Prime Antakya AVM projesi 'En İyi Perakende Projesi', Hillside Su 'Avrupa'nın En İyi Oteli' ve Emre Arolat ile Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortak tasarladığı Zorlu Center projesi de 'En İyi Mimari Proje' kategorilerinde birinci seçilerek yarışmanın 12 Kasım'da San Diago'da yapılacak dünya finalinde bölgeyi kendi kategorilerinde temsil etme şansını yakaladı.

CNBC işbirliğiyle gerçekleştirilen, Masserati ve Google gibi markaların sponsor olduğu yarışmanın Türklerin gövde gösterisine sahne olduğunu vurgulayan Varlıbaşlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Törende en çok Türkiye konuşuldu, ülkemizi kalabalık bir ekiple çok iyi temsil ettik" dedi. 8 ay önce yarışmaya katılmaları için teklif aldıklarında Varyap Meridian'in diğer projelerin aksine henüz çizim aşamasında olduğunu vurgulayan Varlıbaş, "Bitmiş projelerle yarıştık. Ancak projenin çizim halinden nasıl bir şey yapacağımızı kestirdiler ki bu ödülleri verdiler" diye konuştu.

Proje bittikten sonra her yarışmaya katılacaklarının altını çizen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş da, "Türkiye'ye iki altın madalyayla döndük. ULI'nın ABD'de her yıl düzenlediği Excellence Awards'a da katılmayı planlıyoruz" dedi. Varlıbaş, hedeflerinin 5 yıl içinde Londra'da da simge bir projeye imza atmak olduğunu açıkladı. Dünya firması olma vizyonuyla hareket ettiklerini kaydeden Varlıbaş, "Dünyada hasılat paylaşımı modeliyle proje üretmemiz için Körfez ülkelerinden Asya ve Avrupa'ya kadar pek çok yerden talep alıyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Alanya'dan 'LetsgotoTurkey' dedi, ödülleri topladı

YarıŞmada dünya finaline kalamasa da kategorilerinde 4 yıldız ile ödüllendirilerek Avrupa-Afrika bölgesindeki en iyi projeler arasına adını yazdıran Türk firmaları da dikkatlerden kaçmadı. Bu kapsamda 'En İyi Mimari Proje' alanında ödülleri Emre Arolat'ın tasarladığı Zorlu Konak Residence ve Tabanlıoğlu Mimarlık'ın tasarladığı Levent Loft projeleri paylaştı. Yarışmada Alanya'da projeler yürüten Letsgototurkey de 3 ödül alarak dikkatleri üzerine çekti. Şirketin Belek Sunset Beach Residence VIP projesi 'En İyi Gayrimenkul Yatırımı' ve 'En İyi Gayrimenkul Pazarlama', Golf Residence VIP projesi de 'En İyi Golf Yatırımı' kategorilerinde ödül kazandı. Yarışmada, Ark Development'ın Yalıkavak'ta geliştirdiği Ark House projesi de 'En İyi Konut Yatırımı'ödülü alan projelerden biri oldu.
Vatan

Varyap Meridian'e 'en iyi gayrimenkul ve en iyi yüksek bina' ödülü

Varyap Holding, 'Varyap Meridian' projesiyle, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında 'En İyi Gayrimenkul Projesi' ve 'En İyi Yüksek Bina' ödüllerini aldı. Batı Ataşehir'de inşaa edilen 'Varyap Meridian'in inşaatının 2011 yılında tamamlanması ve yaşamın başlaması hedefleniyor

Gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik şirketi Varyap Holding, ‘Varyap Meridian' projesiyle, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında iki ödüle layık görüldü. Londra'daki Marriott Otel'de düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul yarışması ödül töreninde ‘Varyap Meridian' adlı konut projesi, ‘En İyi Gayrimenkul Projesi' ve ‘En İyi Yüksek Bina' ödüllerini aldı. ‘Türkiye'nin ilk yeşil konut projesi' olarak tanıtılan İstanbul Batı Ataşehir'deki ‘Varyap Meridian' projesinin inşaatının ve satışlarının 2011 yılında tamamlanması ve yaşamın başlaması hedefleniyor.
Birçok ülkeden çok sayıda uluslararası gayrimenkul firma ve yöneticisinin katıldığı ödül töreninin ardından soruları yanıtlayan Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, uluslararası arenada verilen bu ödüllerin Türkiye adına kendisini gururlandırdığını söyledi.

Farklılık yaratıyor
Türkiye'deki emlak piyasasının durumunun sorulması üzerine Süleyman Varlıbaş, son iki yıldır emlak piyasasında her şeyin iyi olduğunun söylenemeyeceğini, bu nedenle Varyap'ın değişik projeler üreterek ve farklılıklar yaratarak yoluna devam ettiğini kaydetti.
Son yıllarda gerileyen konut fiyatlarının önümüzdeki dönemde artacağı tahmininde de bulunan Süleyman Varlıbaş, “Bir yandan arsaların azalması ve hızla tükenmesi diğer yandan da girdi fiyatlarının yükselmesi, konut fiyatlarının artmasına neden olacak” açıklamasında bulundu.

Ödemede kolaylık
Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Varyap Meridian'de ev sahibi olmak isteyenlere çeşitli ödeme kolaylıkları sunduklarını, düşük kredi faiz oranlarıyla, 12 ay ile 120 ay arasında değişen seçeneklerle konutları sattıklarını belirtti.
Projenin bulunduğu arsa, iyi bir proje olması, projeyi yapacak firmanın güvenirliği, ödeme şartları gibi konuların müşteriler için önemli olduğuna dikkati çeken Varlıbaş, “Bu kriterlerden bir tanesi eksikse, o projenin başarılı olması ve rağbet görmesi beklenemez” diye konuştu. Varyap Meridian projesinin çevreye uyumlu, insanların ve doğanın geleceğini bozmayan bir konut projesi olduğunu da vurgulayan Varlıbaş sözlerine şöyle devam etti:
“Örneğin bina ve çevre aydınlatmaları güneş ve rüzgâr enerjisinden sağlanacak. Konutların yapımında kullanılan malzemelerin çevre dostu malzemeler olmasına da özen gösterdik.”
Varyap Meridien projesiyle yüzde 40'a varan enerji ve su tasarrufu sağlayacaklarını kaydeden Süleyman Varlıbaş, hedeflerinin 10 yıl içinde yüzde 0 enerji tüketen konut projeleri yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Adalet Sarayı'nı yapıyor
Varlıbaş Holding Genel Müdürü Erdinç Varlıbaş da, uluslararası gayrimenkul piyasasında Türkiye'nin daha çok tanıtıma ihtiyacı olduğunun altını çizerek, “Bu proje, miktar, değer ve metrekare bakımından Avrupa'da devam eden en büyük gayrimenkul projesi” açıklamasında bulundu.
Hedeflerinin dünya firması olmak olduğunu vurgulayan Erdinç Varlıbaş, Varyap Meridian ile başka uluslararası mimarlık ve gayrimenkul yarışmalarına da katılmayı planladıklarını söyledi. Bu arada ödül töreninin gecesi düzenlenen yemekte, yarışmaya katılan firmalar arasında çocuklara yardım amaçlı yapılan açık artırmada, Varyap Holding 12 bin 500 sterlinle (yaklaşık 30 bin TL) en fazla bağışta bulunan şirket oldu. Başarılı konut projelerine imza atan Varyap Holding'in bunun dışında da gerçekleştirdiği çok önemli projeleri bulunuyor.
Varyap Holding, halen, İstanbul Çağlayan'da inşaası devam eden Adalet Sarayı'nın yapımını sürdürüyor. Varyap Holding en son olarak Galatasaray Spor Kulübü Seyrantepe spor kompleksinin ihalesini de aldı.

1500 konutluk proje
Varyap Meridian projesi, TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığıyla hayata geçiriliyor. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılan Varyap Meridian'ın yüzde 90'ı yeşil alandan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Binalar, ikisi 24 katlı olmak üzere, 60, 45, 41 ve 34 katlı toplam altı bloktan oluşacak. Proje kapsamında, 1500 konut, beş yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlar bulunacak. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi olarak kabul edilen ve 1 milyar 200 milyon dolar toplam hasılatı olan proje çerçevesinde satışlara geçen nisan ayında başlandı. Varyap Meridien projesinin şu ana kadar yüzde 20'si satışa sunuldu.
Radikal

4 bin proje katıldı

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, 17 Ekim'de İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan törenle ödüllerini aldı. Avrupa, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ile Ortadoğu olmak üzere toplam 5 bölgeden 4 bine yakın projenin yarıştığı yarışma, 15 'i ticari, 22 'si konut olmak üzere toplam 3 7 kategoride yapıldı. Varyap'ın her iki kategoride binlerce projeyi geride bırakarak ödüller kazandığını söyleyen Süleyman Varlıbaş, bu başarının sadece Varyap'ın değil, Türk gayrimenkul sektörünün başarısı olduğunu söyledi.
 
Meridian, Varyap'a gayrimenkul oskarı getirdi
 
Gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik şirketi Varyap, İstanbul Alaşehir'de inşa ettiği yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi Varyap Meridian'la, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Yarışması'nda iki ödül kazandı. 'Gayrimenkulün Oskarları" olarak adlandırılan yarışmada Varyap'ın projesi 'En İyi Gayrimenkul Projesi' ve ‘En İyi Yüksek Bina' kategorilerinde en yüksek derece olan '5 yıldız' ile ödüllendirildi.

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, bu başarının sadece Varyap'ın değil, Türk gayrimenkul sektörünün başarısı olduğunu belirterek, uluslararası alanda 150 mimarın çalışarak inşa ettiği Varyap Meridian'ın yarışmaya sekiz ay önce çağrıldığı bilgisini vererek, "Yarışmaya başvurduğumuzda proje henüz tamamlanmamıştı. Bitmiş projelerle yarıştığımız halde iki ödülle döndük" dedi. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş ise, hem uluslararası gayrimenkul ve mimarlık hem yarışmalarını daha yakından takip edeceklerini söyleyerek, şöyle konuştu: "Projemizin inşaat aşamasının biraz daha ilerleyip mimarisinin ortaya çıkmasını bekliyoruz. 1 milyar 200 milyon liralık yatırımla yaptığımız Varyap Meridian, 2011 sonunda bitirilecek. Metrekare fiyatları 3 bin 800 ile 3 bin 900 arasında olan projenin yüzde 35'lik bölümü satışa sunuldu. Bunun da yüzde 60-70'i satıldı."

Hasılat paylaşımı yurtdışına açılacak

Yurtdışında yapılan fuarlarda TOKÎ ile birlikte yer aldıklarını anımsatan Erdinç Varlıbaş, fuarlarda yapılan tanıtımlarda özellikle TOKÎ'nin hasılat paylaşım modelinin yabancı ülkelerin ilgisini çektiğini dile getirdi. "Dünyada bizim kadar bu modeli iyi uygulayan yok. Birçok ülke bizden bu modeli uygulamamızı istedi" diyen Varlıbaş, Katar, Macaristan, Makedonya, İspanya, Portekiz, Çin ve birçok Asya'dan teklif aldıklarını vurguladı. Varlıbaş, "Riyad ile görüşmeler çok ilerledi. Ama önceliğimiz Türkiye'deki büyük projeler. Adalet Sarayı ve Galatasaray Stadyumu gibi büyük projeler var. Önümüzdeki 1 yılda Türkiye'deki projeleri bir seviyeye ulaştırdıktan sonra yurtdışına açılmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Cumhuriyet/Fatma Koşar

1.2 milyar dolarlık Meridian'a Londra'dan iki ödül birden geldi
 
Gayrimenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik şirketi Varyap, İstanbul Ataşehir'de yapımını sürdürdüğü yeşil gayrimenkul projesi Varyap Meridian'la, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında iki ödül almaya hak kazandı.

‘Gayrimenkulün Oskarları' olarak adlandırılan yarışmada, Varyap'ın projesi ‘En İyi Gayrimenkul Projesi' ve ‘En İyi Yüksek Bina' kategorilerinde en yüksek derece olan ‘5 yıldız' ile ödüllendirildi.

4 bin proje katıldı

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan törenle ödüllerini aldı. Avrupa, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ile Ortadoğu olmak üzere toplam 5 bölgeden 4 bine yakın projenin yarıştığı yarışma, 15'i ticari, 22'si konut olmak üzere toplam 37 kategoride yapıldı.

İki ödülle döndü

Varyap'ın her iki kategoride binlerce projeyi geride bırakarak ödülleri kazandığını söyleyen Süleyman Varlıbaş, bunun sadece Varyap'ın değil, Türk gayrimenkul sektörünün başarısı olduğunu söyledi. Varlıbaş, uluslararası alanda 150 mimarın çalışarak inşa ettiği Varyap Meridian'ın yarışmaya sekiz ay önce çağrıldığı bilgisini vererek, “Yarışmaya başvurduğumuzda proje henüz tamamlanmamıştı. Bitmiş projelerle yarıştığımız halde iki ödülle döndük” dedi.

1.2 milyar dolarlık proje

Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş ise, bundan sonra uluslararası gayrimenkul ve mimarlık yarışmalarını yakından takip edeceklerini söyleyerek, şöyle konuştu: “Projemizin inşaat aşamasının biraz daha ilerleyip mimarisinin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ondan sonra Amerika'da her yıl yapılan mimarlık yarışmasına katılmayı düşünüyoruz. 1 milyar 200 milyon liralık yatırımla yaptığımız Varyap Meridian, 2011 sonunda bitirilecek. 320 bin metrekare inşaat ve 250 bin metrekare satış alanı olan projede, yer altında olan 4 kat bitti. Metrekare fiyatları 3 bin 800 ile 3 bin 900 arasında olan projenin yüzde 35'lik bölümü satışa sunuldu. Bunun da yüzde 60-70'i satıldı.”

Türkiye'den hangi projeler ödül aldı

LONDRA'da verilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde diğer Türk inşaat ve gayrimenkul projeleri de ödül aldı.

Prime Development'ın Prime Antakya AVM projesi ‘En İyi Perakende Projesi' seçilirken, Hillside Su ‘Avrupa'nın En İyi Oteli' ve Emre Arolat ile Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortak tasarladığı Zorlu Center projesi de ‘En İyi Mimari' alanında birinci oldu.

‘En İyi Mimari Proje' alanında ödülleri Emre Arolat'ın tasarladığı Zorlu Konak Residence ve Tabanlıoğlu Mimarlık'ın tasarladığı Levent Loft projeleri paylaştı.

Alanya'da projeler yürüten Letsgototurkey'in Belek Sunset Beach Residence VIP projesi ‘En İyi Gayrimenkul Yatırımı' ve ‘En İyi Gayrimenkul Pazarlama' alanlarında ödül aldı.

Yarışmada, Ark Development Yalıkavak'ta geliştirdiği Ark House projesi ile En İyi Konut yatırımı alanında dört yıldız verilen projelerden biri oldu.
Hürriyet

Varyap'a iki ödül birden

Gayrimenkul geliştirme inşaat ve müteahhitlik şirketi Varyap Holding, İstanbul Batı Alaşehir'deki konut projesi 'Varyap Meridian' ile Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında iki ödüle layık görüldü. Londra'daki Marriott Otel'de yapılan ödül töreninde Varyap Meridian, 'En iyi Gayrimenkul Projesi' ve 'En İyi Yüksek Bina' ödüllerini aldı.

Varlıbaş Holding Başkanı Süleyman Varlıbaş, uluslararası arenada verilen ödüllerin Türkiye adına kendisini gururlandırdığını söyledi. Meridian'ın çevreye uyumlu, doğanın geleceğini bozmayan 'Türkiye'nin ilk yeşil konut projesi' olduğunu kaydeden Varlıbaş "Meridian miktar, metrekare ve değer olarak Avrupa'da devam eden en büyük gayrimenkul projesi" dedi.
Posta


Geri Dön