19 / 04 / 2024

Vatan, iki günde bir dizüstü satış mağazası açacak

Vatan, iki günde bir dizüstü satış mağazası açacak

Vatan Bilgisayar yıl sonuna kadar sadece dizüstü PC satan 20 mağazayı AVM'lerde açacak



Teknoloji perakendeciliğinde her hafta yeni bir rekabet alanı açılıyor. Dizüstü bilgisayar satışlarının krize rağmen büyüme göstermesi Vatan Bilgisayarı harekete geçirdi. Sadece dizüstü bilgisayar satışı yapacak Vatan Notebook adını taşıyan mağazalar 100 ile 150 metrekare büyüklüğünde olacak ve yıl sonuna kadar 20 AVM'de açılacak. 6 &7 uzman personel, satışlarda müşterilere danışmanlık yapacak. 100 çeşit dizüstü bilgisayar (notebook) ve aksesuarları sergilenecek mağazaların gerilla taktiğiyle çalışacağını söyleyen Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan, 'Sene sonuna kadar 20 adet açılmayı planlıyoruz. Her iki günde bir mağaza açacağız. 2010 Sonuna kadar 60 mağazaya ulaşacak. Büyük Vatan Hiperstorlarına uzak kalan müşterilere yaklaşmak için Alışveriş merkezleri ve Kalabalık caddelerde açılacak. İngiliz mimarlık firması tarafından tasarımı yapılan mağazalarda cam ve kapı yok' dedi.

KLOZETTE DİZÜSTÜ
Hasan Vatan vitrinde dizüstü bilgisayarların değişik kullanımlarını sergileyen Vitrin mankenleri olacağını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: 'Mankenlerden biri klozette, diğeri simitçi arabasında, ikisi piknikte, biri telesiyejde dizüstü bilgisayar kullanacak.

İndirimli dizüstü satışı yapılacak

Teknolojinin soğukluğunu gidermek için, yerler ve masalar ahşap, lambalar kumaş olacak. Notebook sever çalışanlar özel kıyafetlerle hizmet verecek.' Hasan Vatan indirimli kampanyalar olacağını da kaydetti. Hasan Vatan sloganlarının "Bazıları Notebook Sever" olacağını ifade ederek ilk mağazanın Capacity'de, arkasından Bayrampaşa Forum, Pendik Neomarin, Bağdat caddesi,  Ankara  Forum olacağını sözlerine ekledi.
Timur Sırt/Sabah


Geri Dön