24 / 04 / 2024

Vatan Notebook, Ankara'daki 2'nci mağazasını açtı

Vatan Notebook, Ankara'daki 2'nci mağazasını açtı

Vatan Bilgisayar, Ankara'daki ikinci, Türkiye genelindeki altıncı notebook mağazasını Ankamall Alışveriş Merkezi'nde açtı



Dünyanın tek notebook mağaza zincirini oluşturan Vatan Bilgisayar, Ankara'daki ikinci, Türkiye genelindeki altıncı notebook mağazasını Ankamall Alışveriş Merkezinde açtı.

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, açılış dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, gelecek hafta Gaziantep'de de bir mağaza açacaklarını belirterek, 2010 yılı sonunda 60 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Hasan Vatan, şirket olarak 1983'te İstanbul'da Türkiye'nin ilk bilgisayar mağazasını kurduklarını, süreç içinde önemli büyüme gösterdiklerini anlattı ve 2006 yılında Ankara'da açtıkları 18 bin 650 metrekarelik mağazayla o dönem için dünyanın en büyük teknoloji hiperstorunu oluşturduklarını kaydetti. Vatan, yeni stratejilerinin ise "küçük konseptli mağazalar" olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Vatan Bilgisayar olarak geçmişte rakiplerimiz ne yaptıysa biz hep tersini yaptık ve sonucunda da başarıyı elde ettik. Sektörde son dönemde rakiplerimiz büyük mağaza konseptine geçmeye başladı. Yabancı firmalar da büyük konseptte mağazalarla geliyor. Biz de buradan yola çıkarak, tam tersine, küçük konseptli mağazalar açma yoluna gidiyoruz. Hedefimiz 2010 yılında 60 adet Vatan Notebook mağazasına ulaşmak."

Mağaza zinciri için ne kadarlık bir yatırım öngördüklerinin sorulması üzerine Vatan, Ankamall'deki mağazayı kastederek, böyle bir mağaza için 120 bin liralık yatırımın yeterli olduğunu, dile getirilen büyük rakamları gerçekçi bulmadığını söyledi.

-"ÇALIŞANA YAPTIĞIMIZ ZAM, UĞUR GETİRDİ"-
Krizin kendilerini nasıl etkilediğiyle ilgili soruya karşılık da Vatan, Ocak ve Şubat aylarının çok zor geçtiğini, söz konusu dönemde 2,2 milyon lira zarar ettiklerini belirterek, Mart ayından itibaren yükseliş trendine girdiklerini ve yılı 10 milyon lira karla kapatmayı öngördüklerini söyledi.

Vatan, Mart ayında çalışanlarına zam yaptıklarını belirterek, "O koşullarda yaptığımız bu zammın bize uğur getirdiğine inanıyorum. Enflasyonun böyle düşük olduğu bir ortamda yüzde 5 bile zam yapsanız, bu, çalışanın moralini çok olumlu etkiliyor, 'acaba atılacak mıyım' kaygısını gideriyor, işverene güvenini artırıyor. Üstelik ekonominin canlanmasını da sağlıyor. Tüm işverenlere bunu tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

-"AÇILIŞ HAFTASINDA YÜZDE 20 İNDİRİM"-
Dünyada böyle bir notebook zincirinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de Vatan, notebook mağazacılığının bulunduğunu ancak, bir zincir örneğinin görülmediğini söyledi.

Vatan, başka bir soruyu yanıtlarken de, konsept mağazacılığını "televizyon" ile sürdürebileceklerini belirterek, ilk adımı pazarda yüzde 15 paya sahip oldukları notebook ile atmak istediklerini kaydetti.

Hasan Vatan, notebook mağazaları için İngiliz bir tasarımcıyla çalıştıklarını ve teknolojinin soğukluğunu giderecek bir ortam yaratmak istediklerini belirterek, satış elemanlarının bilgi birikimine de güvendiklerini söyledi. Hem satış sırasında hem de satış sonrasında müşteri desteğine büyük önem verdiklerini kaydeden Vatan, küçük mağazada sıcak ilişkilerin Türkiye kültürüne daha uygun olduğunu sözlerine ekledi.

"Vatan Notebook" mağazası, açılış haftasında tüm notebooklarda yüzde 20 indirim uyguluyor.
AA


Geri Dön