28 / 03 / 2024

Vedat Aşcı, Bodrum'da Kempinski Otel'in yanına villa yapacak

Vedat Aşcı, Bodrum'da Kempinski Otel'in yanına villa yapacak

Astaş'ın patronu Vedat Aşcı, Bodrum'daki Kempinski Otel'in yanında aldığı araziye 60 villa ekleyerek otelle birleştirecek



Astoria Alışveriş Merkezi, Kempinski Rezidans gibi markaları Türkiye'ye getiren son olarak ise yine Kempinski'nin işleteceği ve Armani tarafından tasarlanacak Maçka Residences by Armani Casa projesine başlayan Astaş Gayrimekul'un sahibi Vedat Aşcı, Bodrum'da Kempinski markası ile yeni bir gayrimenkul projesine başlıyor. Bodrum Yalıçiftlik'te Kempinski Barbaros Bay projesinin hemen yanında bulunan 40 dönümlük araziyi alan Aşcı, buraya otel yazlık 60 adet villa yapacak. Rezidansların işletmesini ise yine Kempinski markasının yapacağını söyleyen Aşcı, yatırımın hemen yanındaki Kempinski Oteli ile birleştirileceğini söyledi. Otelin sahibi olan Kazak grupla herhangi bir ortaklığa gitmedikleri, projeyi bağımsız olarak yapacaklarını söyleyen Aşcı, "Ancak o oteli de Kempinski işletiyor. Biz de Kempisnki ile anlaştık. İki projeyi de işleten aynı grup olacağı için projenin bir devamı niteliğinde olacak" dedi. 100 milyon dolar civarında yatırım öngördüklerini açıklayan Aşcı, rezidansların 100 ile 500 metrekare, villaların ise 300 ile 500 metrekare arasında olacağını, inşaata bu yılsonunda başlanacak projenin 2012'de ise teslim edileceğini söyledi.

"Maçka'da metrekaresi 17 bin dolara sattık"
Aşcı, Maçka'da eski SGK arazisi üzerine yaptıkları ve iç tasarımı Armani Casa tarafından yapılan Maçka Residences by Armani Casa projesinde 2 ayda projenin yüzde 80'ini sattıklarını açıkladı. Aşcı, metrekaresi 17 bin dolardan bile daire sattıklarını söyleyerek "Ortalama 10-15 bin dolar civarında etrekare fiyatlarımız. Ancak şimdiye kadar sattığımzı en yüksek fiyatlı dairenin metrekare fiyatı 17 bin dolar oldu" dedi. Aşcı dairenin topam satış bedeli açıklamaktan ise çekindi. 60 bin metrekare inşaat alanına sahip proje 12, 13 ve 14 katlı 3 bloktan oluşuyor. 70 ile 500 metrekare arasında toplam 170 konuttan oluşuyor. Projenin yatırım miktarı ise 300 milyon dolar olarak açıklanmıştı.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön