28 / 03 / 2024

Vedat Mirmahmutoğulları Hudutsuz Ürün-Köy Projesi hakkında bilgi verdi!

Vedat Mirmahmutoğulları Hudutsuz Ürün-Köy Projesi hakkında bilgi verdi!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan " Hudutsuz Ürün-Köy Projesi "yle, dünyayla rekabet edebilen ürünler yetiştirileceğini söyledi.




Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Hudutsuz Ürün-Köy Projesi"yle, dünyayla rekabet edebilen ürünler yetiştirileceğini söyledi.


 Mirmahmutoğulları, proje kapsamından pilot bölge seçilen Aşağı Yıldızlı köyünde ekim yapılan alanlarda incelemelerde bulundu.


 "Hudutsuz Ürün-Köy Projesi" hakkında bilgi veren Mirmahmutoğulları, Sivas'ın çok geniş tarım alanlarına sahip olması dolayısıyla pilot il seçildiğini bildirdi.


 Mirmahmutoğulları, projeyle mevcut tarımsal üretim sahalarında tarımsal alanlar arası tarla sınırlarından ve parçalılıktan oluşan üretim ve verim kayıplarının önüne geçilmesinin, köylerin üretim bakımından tek bir kurumsal yapıya dönüştürülmesinin amaçlandığını belirtti.


Miras kanunu nedeniyle tarım arazilerinin parçalandığını, ölçek büyüklüğünü yitirdiğini ve geçimlik ihtiyacı karşılamayacak düzeye gelerek terk edildiğini belirten Mirmahmutoğulları, "Arazi bölündüğünde bu arazinin tarımda kullanılması karlı bir faaliyet olmuyor. Çiftçi zarar ediyor, zarar ettiği için de araziyi terk ediyor. Türkiye genelinde her 10 yılda bir 20 milyon dekar arazi tarım dışına itiliyor" dedi.


 Mirmahmutoğulları, bu projeyle araç kullanımından ve yakıt masrafından da büyük ölçüde tasarruf edildiğini vurgulayarak, "Ölçek büyüdüğü için katma değeri yüksek olan ürün yetiştiriliyor, su potansiyeli daha rasyonel kullanılıyor. Artık dünyayla rekabet edebilen ürünler üreteceğiz. Katma değeri yüksek ürünlerle bu toprakları buluşturacağız" diye konuştu.



AA




Geri Dön