20 / 04 / 2024

Vefa Group, helikopterden atılabilen ev üretti!

 Vefa Group, helikopterden atılabilen ev üretti!

Vefa Group, 6 marka ile üretim yaparak Vekon markası ile hızlı barınma ihtiyacına dönük 6 ayrı ürün geliştirdi. Üniteler depremde helikopterden atılabiliyor ve 10 dakikada kuruluyor



Türkiye hafta içinde yaşadığı sarsıntılarla deprem gerçeğini yeniden hatırlarken, girişimciler de boş durmuyor. Son olarak Vefa Group bünyesinde yer alan Vekon, katlanarak taşman ve 10 dakikada kurulabilen yaşam alan ünitelerini piyasaya sürdü.


özellikle afet sonrası barınma başta olmak üzere kamp, şantiye ve benzeri durumlardaki konaklama ihtiyacının kolay ve hızlı bir şekilde giderilmesi amacıyla geliştirilen yaşam üniteleri katlanabilir olma özelliği ile de kullanıcılarımı büyük kolaylık sağlıyor. Fiyatı 3-20 bin lira arasında değişen evlerin bir diğer özelliği ise bir afet anında helikopter ile o bölgeye atılabilir olması.


Katlanabiliyor, kurulumu kolay


Vefa Croup İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, 1990 yılında kurulan Vefa Group’un Vekon, Steelife, Nestavilla, Prenta, Profacto ve Neopan olmak üzere altı farklı marka ile üretim yaptığını söyledi. Koçyiğit açıklamalarına şöyle devam etti:


2011 yılında dünyanın 27 farklı ülkesinde, Türkiye'nin 67 farklı şehrinde proje yürüttük. 2012 yılının üç ayında ise 13 farklı ülke ve 25 farklı şehre ürünlerimizi 

ulaştırmayı başardık.


Koçyiğit, Vekon'un pratik yaşam ünitelerinin katlanabilme, hızlı kurulum, taşıma ve depolamada sunduğu maliyet avantajı sayesinde geçici konaklama ihtiyacına pratik ve güvenli çözümler getirdiğini anlattı.


Vekon markasının Satış Yöneticisi Özgül Yücel de Vekonada, Vekonoba, Vekonest, Vekonas, Vekonant ve Vekonar olmak üzere altı farklı üründen oluşan ‘Süper Pratik Yaşam Üniteleri’nin barınma ihtiyacına hızlıca cevap verdiğini söyledi. 


Yücel sözlerine şöyle devam etti:


Türkiye’de ve dünyada ilk defa Vekon tarafından geliştirilen, farklı boyutlara ve kullanım özelliklerine sahip üniteler, kamp, şantiye, ofis, lojman, sosyal tesis binaları ve hobievleri gibi kullanım alanları sayesinde, başta afet sonrası konaklama olmak üzere tüm acil konaklama ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde karşılıyor. ‘Süper Pratik Yaşam Üniteleri’ içinde yer alan Vekonada’nın mevcut çadırlara alternatif olarak geliştirildi. Bu ürünün toplu kullanımlar için de uygun şöyle ki katlanma özelliği ile depolama ve nakliyede avantaj sağlayan bu ürünün geliştirilen ayakları sayesinde her türlü zeminde kullanılabildiğini, ulaşımı zor olan bölgelere helikopterler vasıtasıyla taşınarak bırakılabildiğini gösteriyoruz.


Fiyatı 3-20 bin lira arasında değişiyor


Bir tıra normal şartlarda 2 konteynır sığarken, Vekonada İle 12 tanesinin sığdırılabildiğini söyleyen özgül, ayrıca “Ürünlerimizi olası bir deprem anında helikopterden de atabiliyoruz" dedi. Özgül, ürün fiyatları ile İlgili olarak da 3 bin ile 20 bin lira arasında değiştiğini söyledi.


Star



Geri Dön