24 / 04 / 2024

Vefa Group, Libya'da iş hacmini katlayacak!

Vefa Group, Libya'da iş hacmini katlayacak!

Vefa Group, 10 milyon dolara mal olan Neopan panel teknolojisini, Libya'da kurduğu dev işçi kampında kullanacak



Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün lideri Vefa Group, Türkiye'de bir süredir uyguladığı  ve 10 milyon dolara mal olan Neopan panel teknolojisini, Libya'da kurduğu dev işçi kampında kullanacak.

Dünyanın dört bir yanına şantiyeler, işçi kampları ve yaşam alanları kuran Vefa Prefabrike Yapılar, Libya'da yapımına başladığı işçi kampıyla buradaki iş hacmini 110 bin metrekarenin üstüne taşıdı. Vefa Group Eş Başkanı Turan Koçyiğit, "Yaklaşık 3 yıl süren AR-GE çalışmalarının bir ürünü olan otomatik duvar üretim hattımızdan çıkan yeni ürünleri ilk kez bu ölçekte bir şantiyede uygulayacağız. Neopan teknolojisi ile üretimi rekor seviyede hızlandırdık. Geçtiğimiz ay Libya'da 8 bin metrekarelik bir şantiye inşaatı daha aldık ve şantiyenin üretimini de sevkiyatını da çok kısa sürede tamamladık" dedi.

Libya'da hükümetin konut, hastane, okul, AVM, altyapı ve otoban inşaatı yatırımlarına gelecek altı yıl boyunca ağırlık vereceğini hatırlatan Koçyiğit, buradaki iş hacimlerini her yıl artırmayı hedeflediklerini belirtti. İlk hedeflerinin Libya'da kısa vadede 250 bin m2'lik iş büyüklüğüne ulaşmak olduğunu söyleyen Koçyiğit, dünyanın en büyük 30 inşaat şirketiyle çözüm ortaklığı kurduklarının da altını çizdi. Libya'da temsilcilik düzeyinde faaliyet gösterdiklerini anlatan Koçyiğit, Vefa'nın buradaki varlığını daha da güçlendirmek adına çok yakın bir zamanda Libya'ya şube açacaklarını belirterek, showroom için yer tespiti çalışmaları yapıldığını; diğer yandan da bir iş geliştirme yöneticisinin her ayın yaklaşık 2 haftasını bu ülkede geçirmeye başladığını ifade etti. 

Neopan Teknolojisi ile kaliteli üretim daha hızlı

Prefabrike ve konteynır sistemlerine uygun formda panel üretimini seri bir şekilde gerçekleştirmek için Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarını 2006 yılından beri yürüten Vefa, kompozit panel hattını 2009 yılının ortalarında devreye aldı. Faaliyete geçen hat ile prefabrike yapıların duvarlarını tam otomatik olarak üretmeye başlayan Vefa, müşterilerine daha ekonomik ve kaliteli ürünleri daha hızlı sunmaya başladı. Vefa Group Eş Başkanı Turan Koçyiğit, yeni kompozit panel hattının, sahip olduğu özellikleri ile Türkiye'de ilk ve tek olduğunun altını çizerek, şantiye binalarının üretiminde müşterilerine önemli maliyet avantajları sağladıklarını kaydetti.

1,25 metrelik bir yüzü betopan duvarları prefabrike yapılara uygulayan Vefa'nın, estetik ve sıcak bir görüntü sağlayan Neopan teknolojisiyle, prefabrik binalara kazandırdığı maliyet avantajı özellikle şantiyedeki boya işlemini ortadan kaldırmasından kaynaklanıyor. Çünkü Neopan duvarların sac olan dış yüzeyleri imalata boyalı olarak giriyor ve öylece paketleniyor.

Profacto teknolojisi ile düşük maliyet, yüksek verim

Yine şantiye binalarının çatılarında kullanılan makasların üretildiği mevcut hatlarına bir yenisini daha ekleyen Vefa, bu hatlardaki çatı makası üretimini ise tamamen bilgisayar destekli ve otomatik olarak yapabiliyor. Ayrıca, uygulanan sistem sayesinde üretimin her anı denetlenebiliyor. Hatlarda galvanizli hafif çelik kullanıldığı için ürünlerde paslanma riski ortadan kalkarken, cıvata bağlantılı olarak üretilen makaslarla da kaynak noktalarında oluşabilecek korozyona karşı direnç sağlanmış oluyor.

Nestavilla teknolojisi ile estetik görünüm ve konforlu yaşam

Vefa'nın kurduğu şantiye ve kamplardaki ofis binaları ve yaşamlarını aileleri ile birlikte bu şantiyelerde sürdüren üst düzey yöneticilerin lojmanları ise genellikle Nestavilla teknolojisi ile üretilen binalardan oluşuyor. Bu teknoloji ile üretilen binalar hızlı bir şekilde kurulurken, daha estetik ve konforlu bir yaşam alanı sunuyor.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Vefa Group, Libya'ya fokuslanıyor

Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün öncülerinden Vefa Group, Türkiye 'de bir süredir uyguladığı ve 10 milyon dolara mal olan `Neopan panel teknolojisi'ni, Libya 'da kurduğu dev işçi kampında kullanacak

Üetim teknolojisini yükselten ve hızlandıran bu teknolojiyi geliştirmek için Vefa Prefabrike, üç yıl Ar-Ge çalışması yaptı.
Dünyanın pek çok ülkesinde şantiyeler, işçi kampları ve yaşam alanları kuran Vefa Prefabrike, Libya'da yapımına başladığı işçi kampıyla buradaki iş hacmini 110 bin metrekare nin üstüne taşımıştı.
Vefa Group Eş Başkanı Turan Koçyiğit,  "Yaklaşık 3 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının bir  ürünü olan otomatik duvar üretim hattımızdan çıkan yeni ürünleri ilk kez bu ölçekte bir şantiyede uygulayacağız. Neopan teknolojisi ile üretimi rekor seviyede hızlandırdık. Geçtiğimiz ay Libya 'da 8 bin metrekarelik bir şantiye inşaatı daha aldık ve şantiyenin üretimini de sevkiyatını da çok kısa sürede tamamladık" dedi.

250 bin metrekare Libya
Libya'da hükümetin konut, hastane, okul, AVM, altyapı ve otoban inşaatı yatırımlarına gelecek altı yıl boyunca ağırlık vereceğini hatırlatan Koçyiğit, buradaki iş hacimlerini her yıl artırmayı hedeflediklerini belirtti. İlk hedeflerinin Libya 'da kısa vadede 250 bin metrekarelik iş büyüklüğüne ulaşmak olduğunu söyleyen Koçyiğit, dünyanın en büyük 30 inşaat şirketiyle çözüm ortaklığı kurduklarının da altını çizdi. Buradaki varlıklarını daha da güçlendirmek için çok yakın zamanda Libya'ya şube açacaklarını belirten Koçyiğit, showroom için de yer tespit çalışmaları  yaptıklarını kaydetti.
Milliyet


Geri Dön