19 / 04 / 2024

Vefa Group Steelife'tan 29 Mayıs Üniversitesi'ne modüler yurt!

Vefa Group Steelife'tan 29 Mayıs Üniversitesi'ne modüler yurt!

Vefa Group'un hafif çelik yapı sektörünün önde gelen firması Steelife, sektöre bir ilk daha sunuyor. Modüler Yaşam Ünitesi Projesi'ni hayata geçiren Steelife, projenin ilk örneğini 29 Mayıs Üniversitesi'nin öğrenci yurdu olarak inşa etti



ilk projeleri olan 120 kişilik yurt binasını 55 günde bitirdiklerini belirten Steelife Genel Müdürü Bülent Aydın, modüler yaşam ünitelerinin kalıcı yaşam alanlarının otel konfor ve estetiğine sahip olduğunu vurguladı.

SÖKÜLÜP TAŞINIYOR

Modüler yapıların yüzde 98'inin fabrikada üretilerek sahaya kısa sürede montajı yapılacağını anlatan Aydın bu yapıların istenildiği zaman sökülerek başka yere taşınabileceğini, satılabileceğini bildirdi. Aydın bu yapıların metrekare maliyetlerinin 400-900 lira arasında değiştiğini bildirerek 50 bin-90 bin lira arasında değişen fiyatlarla yapılar kurulabileceğini aktardı. Her bir ünitenin bir diğeri ile sekiz farklı bağlantı noktasından birleştirildiğini söyleyen Bülent Aydın, bu bağlantı noktalarındaki birleşimlerin tamamen cıvatalar ile yapıldığını kaydetti. Aydın, "Bu sayede ünitelerin şantiyedeki birleşimleri çok hızlı yapılabilmekte, daha sonra gerektiğinde birbirlerinden kolaylıkla ayrılabilmekte" dedi.

MALİYETTE AVANTAJ VAR

Aydın, şöyle devam etti:" Üniversiteler, yeni kampüs inşaatlarının tamamlanmasını beklerken daha sonra taşınabilir olan modülleri tercih ettiklerinde maliyetten önemli avantajlar sağlamaktadırlar. Üstelik öğrencilerinin konforundan ve estetik beklentilerinden taviz vermelerine gerek kalmamaktadır.. Yeni kampüse taşınma ya da kiralanan alandan vazgeçilmesi durumunda ise binalarını yeni yerlerine taşıyabilmekte, satabilmekte ya da söküp başka birine kiralayabilmektedirler."
Yeni Şafak/YILMAZ YILDIZ


Geri Dön