19 / 04 / 2024

Vefa Prefabrike'ten Aslantepe projesi için yaşam alanı!

Vefa Prefabrike'ten Aslantepe projesi için yaşam alanı!

Vefa Prefabrike Yapılar, Aslantepe projesinde görevli mimar, mühendis ve işçiler için projenin adına yakışır bir yaşam alanı oluşturdu



Sibirya'dan Fizan'a, Türkmenistan'dan Sudan'a, Fransa'dan Afganistan'a kadar dünyanın pek çok farklı bölgesinde, birbirinden zorlu iklim koşullarına karşı dayanıklı ürünlerini kusursuz uygulayan Vefa Prefabrike Yapılar, Aslantepe projesinde görevli mimar, mühendis ve işçiler için projenin adına yakışır bir yaşam alanı oluşturdu.

Konuyla ilgili bilgi veren Vefa Prefabrike Yapılar Ticari Koordinatörü Ali İhsan Sağlamkaya “Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün lideri olarak, Türkiye'nin en büyük spor komplekslerinden biri olan ve 2 bin 500 işçinin çalıştığı Aslantepe projesinde, mimar, mühendis ve işçilerin evlerindeymiş gibi konforlu bir şantiye hayatı sürmelerini sağlayan yaşam alanları oluşturmaktan son derece mutluyuz.” dedi. Sağlamkaya; “Yapımı hızla devam eden bu büyük projede, Varyap/Uzunlar Ortaklığı'nın, çözüm ortağı olarak Vefa Prefabrike Yapılar'ı tercih etmeleri bize gurur veriyor” şeklinde konuştu.

Şantiye alanı 2 bin metrekare
Tümü monoblok konteynırların birleşimiyle inşa edilen ve toplam 115 konteynırın kullanıldığı şantiye binaları, her biri 864 metrekare büyüklükte 2 adet 3 katlı yatakhane binası, 210 metrekare büyüklüğünde iki katlı yemekhane binası, 462 metrekare büyüklüğündeki merkez ofis binası, 105 m²'lik mühendislerin kullandığı kontrollük ofis binası ve 63'er metrekarelik WC ve duş binalarından oluşuyor.

VEFA, teknolojiyi mimari tasarım ve estetikle buluşturdu
Sahip olduğu son teknolojiyi, tasarım ve estetikle buluşturan Vefa Prefabrike Yapılar, ekolojik, ekonomik ve pratik yaşam alanlarını kusursuz teknik altyapıyla birleştirerek kuruyor ve böylece mimar, mühendis ve işçilerin şantiye hayatlarını kolaylaştırıyor. Vefa, geliştirdiği özel tasarımlar ile ısı ve ses yalıtımını, aydınlatma sistemlerini ve farklı iklim koşullarına uygun yapıları başarıyla uyguluyor. Boya gerektirmeyen özel, şık ve estetik ürünleri Neopan ve Profacto teknolojisiyle ürettiklerini söyleyen Vefa Prefabrike Yapılar Ticari Koordinatörü Ali İhsan Sağlamkaya, “Yapıların tümünde kullandığımız özel tasarım ve malzemeler sayesinde önemli avantajlar sunuyoruz. Mesela duş ve WC'lerde kullandığımız özel detaylar ile kesin sızdırmazlık sağlıyoruz.” dedi.

Her iklime uygun yaşam alanları
“Uzun ömürlü, ergonomik ve pratik prefabrike yapı” prensibinin dünyada en saygın uygulayıcılarından biri olduklarını ifade eden Vefa Prefabrike Yapılar Ticari Koordinatörü Ali İhsan Sağlamkaya, “Toplamda 1 milyon 500 bin m²'yi aşan yapı üretim kapasitemizle ve tecrübeli ekiplerimiz sayesinde, üstlendiğimiz pek çok büyük projeyi rekor sayılabilecek sürelerde tamamlayarak, sektördeki lider konumumuzu ortaya koyduk” dedi. 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Aslantepe'nin şantiyesi Vefa'dan

Vefa Prefabrike, 29 Ekim 2010'da açılması planlanan Galatasaray'ın stadyumu Aslantepe'de görevli  toplam 2 bin 500 mimar, mühendis ve işçi için özel yaşam alanları oluşturdu.  Ticari Koordinatör Ali İhsan Sağlamkaya,  “2 bin 500 işçinin çalıştığı Aslantepe projesinde, mimar, mühendis ve işçilerin evlerindeymiş gibi konforlu bir şantiye hayatı sürmelerini sağlayan yaşam alanları oluşturmaktan son derece mutluyuz”  dedi.

Şantiye alanı 2 bin metrekare
Şantiye için ayrılan alanın 2 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu belirten Sağlamkaya, şantiye binalarının tümünün monoblok konteynırların birleşimiyle inşa edildiğini ve toplamda 115 konteyner kullanıldığını kaydetti. Sağlamkaya, “Şantiye binalarının her birinde  864 metrekare büyüklükte 2 adet 3 katlı yatakhane binası ve 210 metrekare büyüklüğünde iki katlı yemekhane binası bulunuyor. Ayrıca, yine her şantiye binasında 462 metrekare büyüklüğündeki merkez ofis binası, 105 metrekarelik mühendislerin kullandığı kontrollük ofis binası ve 63'er metrekarelik WC ve duş binaları var” dedi.
Sağlamkaya, Vefa Prefabrike'nin Sibirya'dan Fizan'a, Türkmenistan'dan Sudan'a, Fransa'dan Afganistan'a kadar dünyanın pek çok farklı bölgesi için dayanıklı ürün geliştirdiğini belirtti.
Milliyet


Geri Dön