29 / 03 / 2024

Vefa Prefabrik'ten Haliç Metrosu çalışanlarına ev

Vefa Prefabrik'ten Haliç Metrosu çalışanlarına ev

Vefa Prefabrike Yapılar, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un en önemli projelerinde de aktif olarak yer alıyor



 Türkiye'nin ilk Metro Geçiş Köprüsü apoletini taşıyacak olan "Haliç Metro Köprüsü", Altın Boynuzun iki yakasını buluşturacak. Haliç Metro Köprüsü inşaatında çalışan mühendis, mimar ve işçilerden oluşan yaklaşık 600 kişi, 16 ay boyunca "Vefa"nın kurduğu prefabrik evlerde yaşayacak.

2011'de hizmete girecek

Dünya çapında büyük projelerin altında imzası bulunan İtalyan devi Astaldi ve Türkiye'nin güçlü markalarından Gülermak'ın ortak üstlendiği Haliç Metro Köprüsü, ileri teknolojinin yanı sıra, özgün bir mimari sergiliyor. Tarihi Yarımada silüetinin en önemli unsurlardan biri olan Süleymaniye Cami'nin eşsiz manzarasına gölge düşürmeyecek tarzda tasarlanan Haliç Metro Köprüsü'nün 16 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. 146 Milyon Euro'ya mal olacak Haliç Metro Köprüsü'nün 2011 yılı içerisinde hizmete başlaması ve Tarihi Yarımada trafiğini büyük ölçüde rahatlatması bekleniyor. 

Şantiye Alanı 3 bin metrekare

Vefa Prefabrike Yapılar tarafından projenin Kasımpaşa kıyısında kurulan yaşam alanı, 3 bin metrekarelik bir alan içerisinde bulunuyor.

600 çalışan düşünülerek kurulan şantiyede; elektrostatik boyalı sac panel sistemle üretilen 900 m² ve 333 m²'lik ofisler, idari personel yemekhanesi (273 m²), işçi yemekhanesi (373 m²), mühendis yatakhanesi (260 m²) ve işçiler için iki katlı yatakhane binası (714 m²'lik) bulunuyor.


 


Geri Dön