16 / 04 / 2024

Vehbi Orakçı kimdir?

Vehbi Orakçı kimdir?

Genel müdürlüğünü yaptığı Marmara Mühendislik ve İnşaat Sanayi Şirketi bünyesinde inşaat alanında faaliyet gösteren Vehbi Orakçı kimdir?



Vehbi Orakçı, 01 Ocak 1970'de Erzurum Horasan'da doğdu. İlkokulu Horasan Iğırbığır ilköğretim okulunda bitirdi. Kasabada Ortaokul olmadığından eğitimine 1,5 yıl ara vermek zorunda kaldı. Dönemin Horasan kaymakamı İstanbul valisi Muammer Güler’in desteğiyle orta öğretimine kaldığı yerden devam etti. 1989 da Erzurum Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknisyenliği bölümünü tamamladı.


1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği bölümünü bitirdi. Mezuniyet sonrası Beykent Üniversitesi Uluslararası Politika ve Ekonomi bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılında başladığı doktorasına Kültür Üniversitesi İnşaat Fakültesi Proje Yönetimi bölümünde devam etmektedir.


1993 yılında üniversite öğrenimine devam ederken; girişimci kişiliğiyle Yıldız Mühendislik firmasını kurup iş hayatına ilk adımını attı. 1995`de kuruluşunu gerçekleştirdiği ve genel müdürlüğünü yaptığı Marmara Mühendislik ve İnşaat Sanayi Şirketi bünyesinde inşaat, proje, mühendislik ve gıda ticareti alanlarında faaliyet gösterdi. 


Öğrencilik yıllarından başlayarak ilgi duyduğu siyaset, spor ve yönetimle ilgili bir çok kurum ve kuruluşta başkanlık, yönetim kurulu üyeliği ve aktif üye görevlerini ifa etmektedir.


Vehbi Orakçı 2004-2009 döneminde Beylikdüzü İlçe Kurucu Belediye Başkanlığında bulundu. Başkanlık görevinde eğitime verdiği destek ve tamamladığı projeler için kendisine verilen ödüllerden birkaçı; Şehir ve Başkan dergisi tarafından “Yılın Belediye Başkanı”, T.C. İstanbul Valiliği tarafından verilen “Onur Belgesi", eğitime yaptığı katkılarla M.E.B. ve Milliyet Gazetesi tarafından verilen onur belgeleri, 8.TDAK Altın Kalite Ödülü... Ayrıca yerel ve ulusal basın, sivil toplum örgütleri vederneklerden bir çok ödül almıştır. 


İngilizce bilen Vehbi Orakçı evli ve 3 çocuk babasıdır.


Üye olduğu sivil toplum kuruluşları ve vakıflar:

Piri Reis Harita Mühendisler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı

Harita Kadastro Mühendisler Odası Üyeliği

Tarih Vakfı Üyeliği

Mimar Mühendisler Grubu Üyeliği

Beylikdüzü Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği

Müsiad Üyeliği

Tekder Üyeliği

Hollanda-Türk Federasyonu Üyeliği

Beylikdüzü Spor Kulübü Başkanlığı

Kavaklı Okul Aile Birliği Üyeliği





Geri Dön