28 / 03 / 2024

Vekon, Ankara Yapı Fuarı'na katlanır konteynerleri ile katıldı!

Vekon, Ankara Yapı Fuarı'na katlanır konteynerleri ile katıldı!

Bölgesindeki en büyük yapı fuarı olma özelliğini taşıyan Ankara Yapı Fuarına katlanır konteynerlerinden Vekonas ile katılan firma Vekon, ziyaretçilerini 2. Salonda 411 numaralı standında ağırlıyor.



Vefa Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan Vekon, bu yıl 23 – 26 Ekim tarihleri arasında 27’incisi düzenlenen  Ankara  Yapı Fuarında katlanır konteynerlerinden Vekonas ile yerini aldı.


Ankara merkezli olmak üzere tüm bölgedeki firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını, yatırımcıları sektör profesyonelleri ile bir araya getiren fuarda; Vekon, ziyaretçilerini 2. Salonda 48 metrekarelik alanda yer alan 411 numaralı standında ağırlıyor.


Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, fuarda katlanabilme özelliği ile nakliye ve depolama maliyetlerinde avantaj sağlayan bu nedenle de büyük ilgi gören Vekonas ile yer aldıklarını belirtti.


1 haftada 600 kişilik işçi kampı kuruyor


Vekon’un sektöre pek çok yenilik getirmesini sağlayan inovatif yaklaşımının bir sonucu olan Vekonas’ın özellikle inşaat şantiyelerinde kullanılan ofis ve yaşam konteynerlerinin geliştirilmesi ile üretildiğini söyleyen Özgül Yücel, bir TIR’da 10 adet Vekonas taşınabildiğini vurguladı. Vekonas’ı basit bir vinç aparatı ile 4 kişinin 15 dakikada kurabildiğini dile getiren Yücel, “Bizden en büyük beklenti yatakhane ya da ofis olarak kullanılan şantiye binalarının hızlı bir şekilde teslim edilmesi. Sekiz kişi ile sadece 10 saatte 12 adet Vekonas’tan oluşan 3 katlı kamp binasını inşa edebiliyoruz. Her bir konteynerde 6 işçinin yaşadığını düşünürsek yaklaşık 600 kişilik bir kampın kurulumunu ortalama 1 haftada tamamlayabiliyoruz” dedi.


Sihirli küre ile taşımada kolaylık


Vekonas’ın küre özelliğine de dikkat çeken Özgül Yücel, konuyla ilgili şunları anlattı: “Konteyner köşelerinde kullandığımız küre ile hem konteynerleri birleştiriyor hem de paketleme yapılması sağlanıyor. Özellikler açık gemiyle yapılan nakliyelerde Vekonas konteynerleri paketli halde üst üste koymamız gerekiyor. O zaman küreleri birbirine bağlayarak ekstra paketleme malzemesine ihtiyaç duymadan konteynerleri alt alta ve yan yana birbirlerine bağlayarak taşıyabiliyoruz. Ayrıca şantiyedeki birleşimli konteyner kurulumlarında da aynı küre sayesinde konteynerleri köşelerinden birbirine kolaylıkla bağlıyoruz. Bu detay sayesinde konteynerlerin birleşimlerindeki sıkıntılar da tamamen ortadan kalkmış oluyor. Dolayısı ile biz buna sihirli küre diyoruz.”


Vekonas’ın yurtdışından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Özgül Yücel, aynı konteyneri Libya, Rusya ve Katar gibi birbirinden çok farklı coğrafyalara gönderdiklerini kaydetti.Yücel, “Duvar kalınlıkları ve kullandığımız izolasyon malzemelerini değiştirerek farklı iklim koşullarına uygun farklı çözümler sağlıyoruz” dedi.


Özgül Yücel, 2022 Dünya Kupası nedeniyle altyapı ve üstyapı inşaatlarının hız kazandığı Katar’da da 1092 adet Vekonas Katlanır Konteynerden oluşan işçi kampını 1 ayda kurduklarını hatırlattı.



Geri Dön