24 / 04 / 2024

Velibaba Sosyal Konutları teslim edildi!

Velibaba Sosyal Konutları teslim edildi!

Akşemseddin Kültür Merkezi’nin açılışı ve sosyal konutların teslim töreni Çevre Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşti. Başkan Şahin; “Bakanımızdan büyük destek aldık. Yepyeni bir Velibaba’yı beraber inşa edeceğiz” dedi.




Velibaba Mahallesi aynı anda  üç ayrı törene ev sahipliği yaptı. Akşemseddin Kültür Merkezi ve 126 dairelik Sosyal Konutların teslim töreni,  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca Hazine’den devri gerçekleşen 1391 nolu parseldeki hak sahibi vatandaşlara tapuları verildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, kültür merkezi ve konutların yatırım maliyetinin toplam 15 milyon TL olduğunu ifade ederek hayırlı olsun dileklerini sundu. Bölgedeki tapuların 3’te ikisinin dağıtıldığını, kalanın da önümüzdeki süreçte tamamlanacağını belirten Başkan Şahin; “ Bakanımızdan büyük destek aldık. Yepyeni bir Velibaba’yı beraber inşa edeceğiz” dedi.


Velibaba metrosu için hazırlıklar sürüyor


Bünyesinde  İSMEK sınıfları, fitness ve  konferans salonlarının bulunduğu Velibaba Kültür Merkezi’nin bölgeye yapılan yatırımlardan sadece bir tanesi olduğunu belirten Başkan Kenan Şahin, metro hakkında bilgi verdi.  Ankara  Caddesi üzerinde Velibaba ile Yayalar Caddesi’nin  kesiştiği bölgeye metro yapılacağını belirten Başkan Şahin, mahallenin girişinin de düzenlenerek tek yöne haline getirileceğini söyledi.


“Eski Türkiye’de bu mahalleye çamurdan girilmezdi”


Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Eski Türkiye'de bu mahalleye çamurdan zor girerdik. Şimdi Türkiyenin en modern kültür merkezini hizmete alıyoruz. Milli kimliğimizin korunması, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması, ülkemizin bekası bakımından çok önemli.Bu amaçla bir yenisini daha inşa ettiğimiz kültür merkezimizin  Pendiğimize hayırlı olmasını diliyorum “dedi.


Belediye Başkanı Kenan Şahin’i de yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı tebrik eden Bakan Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmaları  ile ilgili olarak çok sık görüştüklerini ifade etti.


Tapularını Bakan Güllüce’den aldılar


Törende ayrıca Pendik Belediyesi tarafından Hazine’den devralınan 1391 nolu parseldeki hak sahibi vatandaşlara tapuları da dağıtıldı. Tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin elinden alan vatandaşlar, yaşadıkları mutluluğu kendisine sarılarak gösterdiler.  Bakan Güllüce, “ Güvenli, sağlam, ferah, sosyal donatısı kuvvetli, aktivitesi bol şehirler kurmak için "Kentsel Dönüşüm" seferberliğini başlattık. Bu vesileyle yeni evlerinin inşası süren ve evlerine kavuşan hak sahibi kardeşlerime yuvalarında hayırlı, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” şeklinde konuştu.



Pendik Belediyesi


Geri Dön