25 / 04 / 2024

Veneris'te eve dair herşeyi bulacaksınız!

Veneris'te eve dair herşeyi bulacaksınız!

Beylikdüzü'nde ev tekstili ve dekorasyon ürünlerini tek bir çatı altında toplayan Veneris, 1 Eylül itibariyle kapılarını açmaya hazırlanıyor



Veneris ismini, mitolojide güzelliğin simgesi olan Venüs'ten aldı. 125 bin 500 metrekare kapalı alanda 403 mağazayla hizmet verecek. Veneris'te, mobilya, ev tekstili, elektronik ve beyaz eşyadan, aydınlatma, zemin kaplama malzemeleri, mutfak ve banyo ürünleri, bahçe mobilyaları, seramik, vitrifiye, duvar kağıdı, halı ve yapı markete kadar bir ev için gereken her şey bulunacak.

İş potansiyeli açısından İstanbul'un en cazip noktalarından olan Beylikdüzü'nde 43 bin 825 metrekare kiralanabilir alana sahip olan Veneris, yeme içme katı, geniş ortak alanları, çok amaçlı salonları ve diğer tüketim malzemeleri alanları ile de bölgenin en önemli ve en büyük yaşam merkezi olmaya aday. Toplam yatırım değeri 75 milyon dolar olan Veneris'in, hayata geçtiğinde piyasa değerinin 100 milyon dolar civarında olması bekleniyor. Veneris'e yılda 5,5-6 milyon ziyaretçi gelmesi ve ayda 200 milyon liralık iş hacmi yaratması hedefleniyor.

Kira ortalaması 25 lira

Dükkan sahiplerine anahtar teslimlerine başlandığını belirten Veneris AVM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arıcan, bu konuda şu bilgileri verdi:

"Türkiye'nin en büyük ev tekstili ve dekorasyon nerkezi Veneris'in avantajlarını anlatmaya taşladığımız günden bu yana perakendecilerin roğun ilgisiyle karşılaştık. Kira sözleşmelerinin imzalanması ve pazarlama çalışmaları hızla devam ediyor. Metrekare kira ortalaması metrekare bazında 25 lira. Nüfusu 2 milyona ulaşan bu bölge Veneris'in konumlanması açısından önemli bir lokasyon. Esenyurt beldesine bağlı Beylikdüzü bölgesinde, yaklaşık 100 bin yaşayan konut, inşaatı devam eden 40 bin yeni konutun hemen yanı başındayız. Böylesine büyük bir iş potansiyelinin tam merkezinde yer alması Veneris'i seçen perakendeciler için büyük avantaj olacak."

Beylikdüzü 1 Eylül tarihinden itibaren yeni bir alışveriş merkezi ile tanışmaya hazırlanıyor. Ev tekstili ve dekorasyon ürünlerini tek bir çatı altında toplayacak olan Veneris AVM, ismini, mitolojide güzelliğin simgesi olan Venüs'ten aldı.

Temeli 14 yıl önce atıldı

Vedat Arıcan, İstanbul Motorlu Araçlar Yapı Kooperatifi'nin temelini 1996'da attığı projenin öyküsünü şöyle anlattı:

Projenin inşaatı tamamlanamadı ve 2004 yılında D Yapı devraldı, inşaat Mayıs 2006 tarihinde bitti. Proje 403 dükkan ve 100 konuttan oluşuyor. 2009 yılında yeni bir yönetim kurulu belirlendi. Önce Taksit Center olan ismini daha olumlu imaj için değiştirdik. Çok ortaklı bir yapı olduğu için kira gelirinin adil paylaşımı önemli bir konuydu. Belirli kat sayılar oluşturdu. Kira geliri de ona göre adil olarak mal sahibine verilecek."
Mortgage Market


Geri Dön