28 / 03 / 2024

Verallife İzmit Teras projesi ile 2 bin 200 yeni konut geliyor!

Verallife İzmit Teras projesi ile 2 bin 200 yeni konut geliyor!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Verallife İzmit Teras projesinin sorumlusu Abdulkadir Gültekin, proje hakkında açıklamalarda bulundu.



Birçok müteahhidin "yap-sat" ile para kazandığı bir dönemde büyük bir cesaret örneği göstererek iki mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm işine giren ve özel sektör eliyle yapılan Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Verallife İzmit Teras projesinin sorumlusu Abdulkadir Gültekin basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu söylerken “Gerekli olan bir projeyi Büyükşehir’in reddedeceğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu. 


Proje hakkında açıklamalar yapan Gültekin,"Veli Ahmet ve Hacı Hızır Mahallelerinde 13.9 hektarlık bir alanda yaptığımız bir kentsel dönüşüm daha doğrusu şehre dönüşüm projesi. Ne yapmak istediğimizi, neden İzmit'te olduğumuzu, bu bölgenin seçildiğini, kimlerden destek alındığını, süreklibelediyelerle destek içerisinde olduğumuzu defalarca anlattık.  Gerekli belediyelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, mimarlar odasıyla ne yapabiliriz diye konuştuk.Burada yaptığımız dokunuşların ardından 20­30 yıl sonrasında ne olacağını anlattık. Veli Ahmet bölgesinde yapmak istediğimiz 2 bin daire çokfazla görünüyor ama bu binalar 1999'daki depremi görmüş 50­60 yıllık binalar. Bu binalar ya kendiliğinden yıkılacak ya da oturulmaz hale gelecek.Hak sahiplerinin bu binaları oturacak hale getirmeleri lazım” diyerek açıklamalar yaptı. 


Verallife İzmit Teras projesi ile 2 bin 200 yeni konut geliyor!


“MANTAR ŞEKLİNDE BİNALAR OLACAK”

Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası en fazla olan ilinde yaşıyoruz ama Türkiye'nin en zor şartlarda yaşayan insan topluluğu. İnmek ayrı çıkmak ayrı dert  diyen Gültekin,”Veli Ahmet ve Hacı Hızır Mahallesi aşağı yukarı yüz yıllık mahalleler. Belediyelerimizin de bunlara yapacağı bir şey yok. Binalarla kaplanmış yollar, bir araç geçisi sağlanan yollar. Bunu en iyi taksici arkadaşlar, orada yaşayan vatandaşlar anlar. En geniş yol 9 metre 10 cm. binalar 50-60 yıllık. Orada yaşayan hak sahipleri oradaki binalarını yenileme gereği duyacak. Bireysel müteahhitler girdiği anda birbiriyle özdeşleşmeyen mantar şeklinde binalar olacak” dedi.


''KOCAELİ İÇİN NE YAPABİLİRİZ?”

Cumhurbaşkanımız, bakanımız ve belediye başkanlarımız kentsel dönüşümü destekliyor diyerek sözlerine devam eden Gültekin, “Bu ülkeyi yaşanabilir hale getirmemiz lazım. Örnek bir proje olacağına eminiz.Çok fazla ticari mantıkla çalışmadık. Depremde en çok yara alan illerden birincisi Kocaeli, ikincisi Van’dır. Önceliğimiz bu projede para kazanmak değil, Türkiye’nin yükünü sırtına alan şehre biz ne yapabiliriz? derdimiz bu” diye konuştu.


ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEMİZ İSTENDİ

İzmit'in yüzde 90'ına kentsel dönüşüm gerekiyor diyen Gültekin, “İzmit Belediyesi Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapıyor. 100 yılda yapılan bir yeri 100 günde düzeltmeniz mümkün değil. İzmit'in büyük firmaları Cedit ve Veli Ahmet Mahallesi arasını yapsalar çok güzel olur. Yollar birbirine bağlanır. İzmit batıdan Gültepe üstünden bağlanır, şehrin keşmekeşliği de azalmış olur” 


Verallife İzmit Teras projesi ile 2 bin 200 yeni konut geliyor!


64 BLOK 2 Bin 200 daire


Projeyi 36 ayda bitirmeyi hedeflediklerini açıklayan Gültekin, “ 64 bloktan 2 Bin 200 daireden oluşan projemizde 2cami, 2 okul, 1 poliklinik, donatı alanları, park bahçe bütün dairelerin kendine ait otoparkları var” dedi.



Verallife İzmit Teras projesi ile 2 bin 200 yeni konut geliyor!



Kocaeli Gazetesi 



Geri Dön