28 / 03 / 2024

Veraset ilamı dilekçesi 2016!

Veraset ilamı dilekçesi 2016!

Mirasçılık oranlarını görmek için veraset ilamının Sulh Hukuk Mahkemesinden ya da noterden alınması gerekiyor. İlam için mahkemeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte veraset ilamı dilekçesi 2016 örneği..



Veraset ilamı dilekçesi 2016!

Veraset ilamı, mirasçılık belgesi olarak da anılıyor. Bu belge, bir kimsenin vefatı halinde miraçıların kimler olduğunu ve kimin hangi oranda mirasta payının olduğu açıklanıyor.


Mirastaki pay, mirasçılık sırasına ve saklı pay oranlarına göre belirleniyor. Bu oranları görmek için veraset ilamının Sulh Hukuk Mahkemesinden ya da noterden alınması gerekiyor. İlamın noterden alınması halinde belli oranlardaki harçların da ödenmesi isteniyor.


Yapılan başvuru üzerine alınan bu veraset ilamı; çıkarıldıktan sonra kaç yıl geçerse geçsin geçerli oluyor. Veraset ilamı dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


Veraset ilamı dilekçesi 2016 örneği:


.... SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

 

Davacı  :   (Veraset edenin babası, annesi, eşi veya kardeşi açabilir) Adres

Davalı  :    Hasımsız

Dava    :    Veraset

Olaylar :


..............................ili, ............................ İlçesi, ...............hane, ..............cilt, ..............sahife  nüfusuna kayıtlı (oğlum/eşim/kardeşim) .............................................. ......./........./.......... tarihinde askerlik vazifesini ifa ederken vefat etmiştir. Geride kanuni mirasçı olarak ..................................................................(babası/ annesi/ eşi/ çocukları) ................................... bırakmıştır.



Veraset ilamının düzenlenip, tarafımıza verilmesi için işbu davanın açılması zarureti doğmuştur. 



Hukuki, sebepler:M.K. ve ilgili mevzuat

Deliller: Nüfus kayıtları ve tanık beyanları

Talep:Belirttiğim nedenlerden dolayı bir suret veraset ilamının düzenlenip tarafıma verilmesini saygıyla arz ederim. 



...../......../2016


(Davacı)

(baba,anne,eş,kardeş)



Veraset ilamı noter ücretleri 2016!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön