26 / 04 / 2024

Veraset ilamı nasıl çıkarılır?

Veraset ilamı nasıl çıkarılır?

Veraset ilamı nasıl çıkarılır, veraset ilamı ne işe yarar gibi sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...



Veraset ilamı nasıl çıkarılır?

Veraset ilamı, bir kimsenin ölümü ile geride kalan miras için yasal mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu belgede mirasçıların kimler olduğu, mirastaki payları gibi bilgilere yer veriliyor. Peki "Veraset ilamı nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra "Veraset ilamı nasıl alınır 2013?" sorusunu yanıtlayalım.


Veraset ilamı nasıl çıkar?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, veraset ilamı bir kimsenin ölümü vuku bulduğunda geride bıraktığı mal varlığının kimlere hangi oranda kaldığını yasal olarak gösteren belgedir. Bu belgenin temin edilebilmesi için Sulh Hukuk Mahkemeleri'ne müracaat edilmesi yeterli oluyor.


Veraset ilamı için gerekli belgeler 2013..

Söz konusu belgenin alınabilmesi için, mirasçı olduğunu düşünen herkes Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunabiliyor. Veraset ilamı için gerekli belgeler arasında "Ölüm belgesi" ile "Nüfus Kayıt Örneği" bulunuyor. Bu belgeler ile kimin vefat ettiği ve yasal mirasçıların kimler olduğu yasal olarak belirleniyor.


Veraset ilamı süresi nedir?

Veraset ilamının alınabilmesi için bir süre kısıtlaması bulunmuyor. İsteyen herkes, istediği bir zaman yetkili mahkemeye başvuruda bulunarak veraset ilamı belgesini temin edebiliyor. Bu durum "Veraset ilamı ne zaman alınır?" sorusunun da yanıtı oluyor.


Veraset ilamı niçin alınır?

Söz konusu belge, yasal olarak kimlerin mirasçı olduğunu ve mirasta kimlerin ne kadar payının olduğunu net bir şekilde belirlenmesi için alınıyor. Bu belge baz alınarak, bir yakınınızdan kalan mirasta ne kadar hakkınızın olup olmadığını görebiliyorsunuz.


Veraset ilamı ne işe yarar?

Bir kimsenin ölümü ile kalan mirasın nasıl paylaşılacağını belirten bir belgedir. Bu belge, kimin hangi oranda mirastan faydalanacağını gösteriyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön