26 / 04 / 2024

Veraset ilamı nereden alınır 2013!

Veraset ilamı nereden alınır 2013!

Bir yakınınızdan size miras kaldığını farz edelim. Bu noktada diğer mirasçıların da tespiti için veraset ilamının alınması gerekiyor. Veraset ilamı nereden alınır 2013 ve detayları haberimizde...



Veraset ilamı nereden alınır 2013!

Yakınınızın vefat ettiğini ve size bazı malların miras olarak kaldığını farz edelim. Bu durumda diğer resmi mirasçıları da görebilmeniz için veraset ilamı almanız gerekiyor. Peki veraset ilamı nereden alınır 2013? İşte yanıtı..


Veraset ilamı nereden alınır 2013..

Veraset ilamı, Sulh Hukuk Mahkemelerinden alınıyor. Söz konusu belgenin alınabilmesi için mirasçının veraset ilamı için başvuruda bulunmaları yeterli oluyor. Ayrıca belgenin alınabilmesi için herhangi bir süre kısıtlaması bulunmuyor. Mirasçı dilediği zaman Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak bu belgeyi alabiliyor.


Mirasçıların veraset ilamını aldıktan sonra miras yolu ile gayrimenkul elde ettikleri takdirde, söz konusu mal varlığın beyan edilmesi gerekiyor.  


Bu nedenle mirasçıların emlak beyanı, veraset ilamı ve varislerin adı, soyadı ve imzası ile birlikte söz konusu gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye başvurulması gerekiyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön