29 / 03 / 2024

Veraset ilamı noter ücretleri 2016!

Veraset ilamı noter ücretleri 2016!

Bir kimsenin vefatı halinde yakınlarına kendisinden kalan mirası, mirasçıların kimler olduğu veraset ilamında görülebiliyor. Bu belgenin noterden alınması halinde belli bir ücret ödeniyor. İşte veraset ilamı noter ücretleri 2016..



Veraset ilamı noter ücretleri 2016!

Bir kimsenin vefatı halinde yakınlarına kendisinden kalan mirası, mirasçıların kimler olduğu veraset ilamında görülebiliyor. Bu belge Sulh Hukuk Mahkemesinden ya da noterlikten alınabiliyor.


Veraset ilamı çıkarmak için bir süre kısıtlaması bulunmuyor. İsteyen herkes her zaman veraset ilamı belgesini talep edebiliyor.


Ölenin birkaç kuşak büyük baba veya büyük anne olması da herhangi bir engel teşkil etmiyor. Bu ilam her zaman çıkarılabiliyor.


Veraset ilamını mirasçı olduğunu düşünen herkes alabiliyor. Ayrıca veraset ilamının alınabilmesi için tüm varislerin gelmesi gerekmiyor. Yalnızca bir mirasçının müracaatı yeterli oluyor.


Veraset ilamı almak için ölüm belgesi, Nüfus Kayıt Örneği, Veraset ilamı istemi içeren dilekçe ile veraset ilamını almak için başvuru yapılabiliyor. Aynı zamanda veraset ilamı noter ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor.


Peki, veraset ilamı noter ücretleri 2016 ne kadar oldu?


Veraset ilamı noter ücretleri 2016

Geçtiğimiz yıl 54 lira 60 kuruş olarak tahsil edilen veraset ilamı harcı 2016 yılında 60 lira 80 kuruş oldu. Buna göre 2016 yılı içinde noterden alınacak her ilam için 60 lira 80 kuruş ödenecek.



Veraset ilamı geçerlilik süresi!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön